Hiz testlerinde zirvenin sahibi bir kez daha TurkNet

Türkiye’nin en hizli büyüyen yeni nesil internet servis saglayicisi TurkNet, hiz testlerinde zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Hiz ölçüm platformu Speedtest’in 2022 yili üçüncü çeyrek raporunda bir kez daha lider olan TurkNet, böylece 2020'den itiba

Bilim & Teknoloji 20.10.2022 12:30:00 0
Hiz testlerinde zirvenin sahibi bir kez daha TurkNet

Türkiye’nin en hizli büyüyen yeni nesil internet servis saglayicisi TurkNet, hiz testlerinde zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Hiz ölçüm platformu Speedtest’in 2022 yili üçüncü çeyrek raporunda bir kez daha lider olan TurkNet, böylece 2020'den itibaren bu alanda elde ettigi basarilari kurmaya devam ediyor.

 

Kullanicilarina yüksek hizda sinirsiz ve taahhütsüz internet sunan yenilikçi internet operatörü TurkNet’in dünya standartlarinda, yüksek hizli internetin herkea için ulasilabilir olama misyonu, yeni basarilarla hiz kesmeden devam ediyor. Internet kullanicilarina dünya standartlarinda, 1.000 Mbps’ye kadar esit indirme ve yükleme hizinda, kaliteli bir internet deneyimi sunma adina çalismalarina devam eden sirket Kendi altyapisinda GigaFiber ile sundugu 1.000 mpbs esit indirme ve yükleme hiziyla, internet kullanicilarina kaliteli, iyi bir internet deneyimi yasatmak için çalismalarina devam eden sirket en güncel raporlara göre hiz testlerinde zirvedeki yerini koruyarak bu alandaki istikrarini sürdürüyor.

 

Internet hizinda liderligi sürüyor

Geçtigimiz yil da hiz konusundaki basarisi en itibarli ölçüm platformlari tarafindan dogrulanan TurkNet, 2022 üçüncü çeyrekte de   yüksek hiz, gecikme süresi ve tutarlilik oranlarinda zirvenin sahibi oldu. Dünyanin en yaygin kullanilan hiz testi platformlarindan Speedtest’in 2022 yili üçüncü çeyrek raporuna göre en iyi ortalama indirme hizini 50.94 Mbps ile TurkNet sundu. Türkiye’nin indirme hizi bakimindan 182 ülke arasinda 105. sirada yer aldigi raporda, TurkNet gecikme sürelerinde de zirveyi kimseye birakmadi. 

 

 Hiz konusunda en stabil hizmet veren, en tutarli marka TurkNet oldu!

TurkNet 14 ms’lik ortalama gecikme süresi ile rakipleri arasinda en düsük gecikmeyi sunuyor. Rapora göre, Tükiye’deki kullanicilarin yaptigi hiz testlerinde ortalama download (indirme) hizi 32,04 Mbps, ortalama upload (yükleme) hizi 6,43 Mbps ve ortalama gecikme hizi ise 9 ms olarak ölçüldü. Hiz testlerinin yüzde kaçinin en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hizi sundugunu ifade eden tutarlilik skorlari siralamasina baktigimizda ise TurkNet’in bu degerde de lider oldugunu görüyoruz. TurkNet kullanicilarinin yüzde 77,5’u en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hizi elde ederek en iyi sonucu elde etti. Her bir sabit genisbant saglayacisinin performans tutarliginin da ölçüldügü raporda; TurNet, kullanicilarinin 77,5 ‘inin en az 25 mbps indirme ve en az 3mbps yükleme hizi ile en iyi sonucu elde ederek Türkiye’deki en yüksek tutarliliga sahip marka oldu.

 

TurkNet, bu degerlendirmeler sonucunda 2021’in 3. ve 4. Çeyregi ile 2022’nin ilk iki çeyreginde elde ettigi basarisini sürdürmüs oldu. Türkiye’nin internet altyapisini gelistirme ve dünya kalitesine çikarma hedefiyle TurkNet, kendi fiber altyapisinda gelistirdigi GigaFiber yatirimlarina araliksiz devam ediyor ve GigaFiber altyapisini her gün genisletiyor.


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °