Mugla Milas'ta halk arasinda bilinen adiyla çam fistigi olan Türbe grup köylerinin dogasina renk, sofralarina lezzet katan künar, bin lirayi bulan kilosuyla gram altinla yarisiyor. Insan vücuduna sayisiz faydasi bulunan künar fistigi, Türbe köylerinde yas
MUGLA (IGFA) - Heybetli görüntüsüyle Türbe grup köylerini cennetten bir köseye dönüstüren künar agaci, kozalagindan üretilen çam fistigiyla önemli bir gelir kaynagi olmasinin yani sira yemek ve tatlilari süsleyen bir lezzet olarak da deger tasiyor.
Dogaya kattigi güzellikler ile içimizi ferahlatan, toplamasi hem zahmetli hem riskli olan, fiyati cep yakan altin degerindeki bu lezzetin emekçilerinin son yillardaki en büyük sikâyeti mahsulün yok denecek kadar azalmasi.
KÜNAR AGAÇLARININ GELECEGI KONUSULDU
Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat’in Ortaköy, Akkovanlik ve Çalli mahallelerine düzenledigi ziyaretlerin son duragi olan Çalli’da künar agaçlarinin gelecegi üzerine fikir alisverisinde bulunuldu.
Çalli Muhtari Burhan Kara, son 3-4 yildir mahsulde ciddi miktarda düsüs yasandigini belirterek, en önemli gelir kaynaklarinin, özellikle iklimde yasanan degisiklige bagli nedenlerle risk altinda oldugunu belirtti.
MILAS, “KÜNAR FESTIVALI” ILE RENKLENECEK
Çalli Muhtari Kara ve mahalle sakinlerinin aktardigi sorunlari dinleyen Baskan Tokat; “Milas Belediyesi olarak bu bölgede künar festivali düzenlemeyi çok istiyoruz. Çam fistigi ile ünlü Türbe grup köylerimizin tanitimini ve yörenin altini olarak kabul gören çam fistiginin reklamini en iyi sekilde yapmak için arastirma halindeyiz. Festival için en uygun zamanin Nisan ayi olacagi belirtildi. Konu ile ilgili görüsmelerimiz devam ediyor.” diye konustu.