Bakan Kurum'dan 'konut arsasi' detayi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, TOKI projesinde konut arsalariyla ilgili detaylari paylasti

Güncel 17.10.2022 13:46:00 0
Bakan Kurum

ANKARA (IGFA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, bir milyon konut arsasi projesinde, altyapinin TOKI tarafindan yapilacagini, elektrik, su, kanalizasyon, stabilize yol altyapilarinin 2 yilda etaplar halinde tamamlanacagini duyurdu.

Sosyal medya hesabindan, "Ilk Evim Arsa Projesi. Bir milyon konut arsasi" paylasiminda bulunan Bakan Kurum, 350 ile 500 metrekarelik arsalardaki konutlar, en fazla brüt 150 metrekare olacak, zemin arti 4 ve arti 5 kati geçmeyecegi, hak sahiplerinin çogunluk saglar ve insa konusunda yardim talep etmesi halinde TOKI Baskanligi'nin destek olacagini vurguladi.

Planlari onaylanan, hak sahibi belli olan arsalarin tapulari, aralik ayi itibariyla verilmeye baslanacagini kaydeden Bakan Kurum, "Arsalarin altyapi çalismalarini TOKI yapacak. Elektrik, su, kanalizasyon, stabilize yol altyapilari 2 yilda etaplar halinde tamamlanacak.  Konut için de 2 yil sarti olacak, iki yilda konutu bitiremeyen hak sahiplerinden arsasi, ödemis oldugu paranin yüzde 10'u kesilerek geri alinacak" ifadelerine yer verdi.

 


Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °