Bartin'da maden faciasi: 22 can kaybi!

Bartin'in Amasra ilçesindeki maden kazasiyla ilgili süreci ve tüm kurumlarin katildigi çalismalar yogun bir sekilde sürüyor. Yasanan patlamada 22 madenci hayatini kaybetti. Patlamayla ilgili gerekli sorusturma baslatildigini duyuran Cumhurbaskani Erdogan,

Güncel 14.10.2022 23:50:00 0
Bartin

ANKARA (IGFA) - Amasra ilçesinde, Türkiye Taskömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlügü’nde saat 18.15 siralarinda yer altinda patlama meydana geldi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi’ndan, Amasra'daki escort maden kazasina iliskin yapilan açiklamada, "Olayin aydinlatilmasi ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemeler devam ederken mahsur kalan maden isçilerimizin kurtarilmasi için çalismalar ivedi bir sekilde sürdürülmektedir" denildi.

ÜÇ BAKAN BÖLGEDE

Maden ocagi patlamasi sonrasi Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatlariyla bölgeye intikal etti.

Cumhurbaskanliginin sosyal medya hesabindan yapilan paylasimda, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bartin ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocagi patlamasi ile ilgili süreci ve tüm kurumlarin katildigi çalismalarin koordinasyonunu yakindan takip etmektedir" denildi.

ERDOGAN DIYARBAKIR PROGRAMINI IPTAL ETTI, BUGÜN BARTIN'A GIDECEK

Cumhurbaskani Erdogan, Bartin’daki Türkiye Taskömürü Kurumu Amasra Müessesesinde yasanan maden ocagi patlamasi nedeniyle yarin Diyarbakir’a yapacagi ziyareti ileri bir tarihe erteledi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1581021999526473728

BAKAN KOCA: 8'I YOGUN BAKIMDA, 6 KISI AGIR YARALI

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Bartin’da, bir maden ocaginda meydana gelen patlamada 22 vatandasimizi kaybedildigini duyururken, "Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin basi sag olsun. Yaralilarin sagliklarina bir an önce kavusmalari için elimizden geleni yapiyoruz" paylasiminda bulundu. Bakan Koca, yaralilardan 8’inin yogun bakimda, 4’ünün serviste tedavi gördügünü belirtirken, 5 yaralinin ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde oldugunu, 2 ambulans uçagin ise yogun bakimdaki hastalardan 1’ini Ankara’ya, 5’ini ise Basaksehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanik Merkezine ulastirmak üzere harekete geçtigini kamuoyuna duyurdu.

 

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1581027538771398656

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik ise, psikososyal destek ekiplerinin derhal bölgeye intikal ettirildigini ve süreci yakindan takip edildigini açikladi.

ILETISIM BASKANLIGI: SPEKÜLASYONLARA ITIBAR EDILMEMELI

Iletisim Baskanligi, gerekli bilgiler, ilgili kurumlar tarafindan düzenli olarak paylasildiginin altini çizerken, bu açiklamalarin takip edilmesi, resmî makamlarin paylastigi bilgiler disindaki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektigi kaydedildi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °