Manisa'da tarihi çarsi gün yüzüne çikiyor

Manisa Büyüksehir Baskani Cengiz Ergün, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik ile birlikte Çarsi Bulvari ile Dr. Sadik Ahmet Caddesi arasinda kalan alanda yapilan 3. Etap 1. kisim cephe sagliklastirma çalismalarini inceledi.

Güncel 14.10.2022 17:03:00 0
Manisa

MANISA (IGFA) - Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Sehzadeler Belediyesi, sehzadeler sehri Manisa’nin tarihi dokusunu gelecek kusaklara tasiyacak önemli bir çalisma gerçeklestiriyor.

Tarihi çarsida, Çarsi Bulvari ile Dr. Sadik Ahmet Caddesi arasinda kalan sokaklarda cephe sagliklastirma uygulamasi gerçeklestiriyor. Büyük bölümü tamamlanan çalismalarda, tarihsel dokunun algilanmasini olumsuz etkileyen, dokunun karakterini bozan eklentileri kaldirip yapilarin cephelerin özgün yapisina uygun olarak yenileniyor.

Titizlikle yürütülen bu çalismalari; MHP Il Baskani Murat Öner, MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, MASKI Genel Müdür Yardimcilari Erman Aydinyer ve Gökhan Çevik, Büyüksehir ve MASKI Daire Baskanlari, Baskan Danismanlari, Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcilari Bilal Demir, Atilla Efendioglu, MHP Sehzadeler Ilçe Baskani Sener Özten, AK Parti Sehzadeler Ilçe Baskani Mehmet Emin Çipiloglu, Ülkü Ocaklari Il Baskani Nazmi Akçay ve Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Baskani Ertugrul Aytaç ile birlikte inceledi.

“GELECEK KUSAKLARA TASIMAYI AMAÇLIYORUZ”

Çalismalar hakkinda bilgi veren Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, tarihi çarsiyi gelecek kusaklara tasimayi amaçladiklarini belirterek, “Çok degerli Sehzadeler Belediye Baskanimiz Ömer Beyle, sehrin merkezinde yürütülen sokak iyilestirmeleri kapsaminda yürütülen cephe iyilestirmeleri, çati yenilemelerini inceleyerek, esnaf kardeslerimizle bir araya geldik. Emegi geçenlerden vesile olanlardan Allah razi olsun. Son olarak 3. etabimiz daha var. Bu etabimiz bittikten sonra son adada kalan dükkânlarimizin da ihalesini yaparak tamamlamis olacagiz.  Amacimiz, anilarimizin geçtigi, sokakken oynadigimiz bu sokaklari koruyabilmek, gelecege tasiyabilmek. Disaridan Manisa’ya gelen misafirlerimize bu tarihi sokaklarin güzelliklerini gösterebilmek. Bütün Manisali hemserilerimize, buradaki esnaf kardeslerimize hayirli olsun, tesekkür ediyorum. Isin yarisi tamamlanmis durumda. Tahmin ediyorum kisa süre içerisinde tamamlanmis olacak” dedi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °