CHP'li Büyüksehir Meclis Grubu'ndan Baskan Soyer'e destek

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer hakkinda Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan sorusturmalara tepkiler sürüyor.

Güncel 13.10.2022 16:04:00 0
CHP

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer hakkinda Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan sorusturmalara tepkiler sürüyor. Baskan Soyer’e bir destek de CHP’li Büyüksehir Belediye Meclis Grubu’ndan geldi. Destek ziyaretine ilçe belediye baskanlari da meclis üyesi sifatiyla katildi. CHP Grup Baskan Vekili Murat Aydin, Baskan Soyer hakkindaki sorusturmalari “içi bos” olarak tanimladi ve kendisini  yalniz birakmayacaklarini söyledi. Baskan Soyer de geri adim atmayacaklarini, büyük bir askla çalismayi sürdüreceklerini belirtti. 

9 Eylül'deki tarihi kutlamalardan sonra Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer hakkinda Içisleri Bakanligi tarafindan sorusturma baslatilmasinin ardindan Baskan Tunç Soyer’e destek yagiyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri bugün Konak’taki Tarihi Belediye binasinda Baskan Soyer’i ziyaret ederek, desteklerini bildirdi. Destek ziyaretine ilçe belediye baskanlari da meclis üyesi sifatiyla katildi.

Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi CHP Grup Baskan Vekili Murat Aydin ülkenin ekonomik, demokratik ve hukukun üstünlügü anlaminda zor günlerden geçtigini söyledi. Siyasi iktidarin hukuk üzerinde baski kurdugunu ifade eden Murat Aydin, “Yargi bir partinin genel baskaninin söylemiyle harekete geçen, muhalif gördüklerini sindirmeye, yandas gördüklerini yüceltmeye çalisan bir aygit haine getirilmeye çalisiliyor. CHP 99 yillik yasami boyunca daima hakki, hukuku, ülkenin özgürlügünü ve bagimsizligini savundu. Bugün de bunu savunmaya devam ediyor. Milli irade diye yola çikanlarin, millet iradesinin kendileri lehine tecelli etmediginde ne durumda olduklarini, dertlerinin milli irade ve demokrasi olmadigini bir kere dah a gördük” dedi. 

“Soyer hakkinda içi bos sorusturmalari devreye soktular”

Izmir halkinin Baskan Soyer’e gösterdigi teveccühün rahatsizlik yarattigini  kaydeden Aydin, “Soyer hakkinda için bos, hukuken karsiligi olmayan, anlamsiz, sonunda da hukuken hiçbir sonuç alinmayacagi açikça belli olan sorusturmalari devreye soktular. CHP’nin genel baskanindan en yeni üyesine kadar hiçbir ferdi bu baski karsisinda susmayacak, bir adim geri atmayacak, bir söz eksik söylemeyecek” diye konustu. 

“Atatürk'ün çizdigi yoldan dönmeyecegiz”

Aydin halkin demokrasisine, hukukuna, özgürlügüne sahip çikmak için var güçleriyle çalismayi sürdüreceklerini dile getirerek sunlari söyledi: “Bu mücadele herkesi yanimizda istiyoruz. Bir kisi de olsak, bir milyon kisi de olsak, yüz milyon kisi de olsak bu yoldan dönmeyecegiz. Çünkü bu yol bize Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdigi yoldur. Yolu yolumuzdur, Sayin Baskanin bütünü ile davranislarinin, icraatlarinin yaninda, destekçisi ve onun yol arkadasi oldugumuzu bir kere daha vurgulamak isteriz. Kendisi bizim baskanimiz, gurur kaynagimizdir. Izmir’in seçtigi belediye baskanidir.”

“Izmir’e olaganüstü büyük bir teveccüh var”

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de Ordu ve Brüksel temaslarina deginerek, “Gittigimiz Ordu ve Brüksel’in yani sira pek çok yerden Izmir’e olaganüstü büyük bir sempati, olaganüstü büyük bir teveccüh oldugunu söylemeliyim. Bizler bu makamlarda oturan insanlar olarak aslinda hepimiz o aydinlik gelecegin temsilcisiyiz. O teveccühün, sempatinin, ilginin sebebi de bu. Melese ne sadece Tunç Soyer ne de bir baskasi. Mesele Izmir’dir. Izmir’in temsil ettigi aydinlik gelecek umududur. Saldirilan aslinda Izmir’in aydinlik gelecek umududur” dedi. 

“Asla geri  adim atmayacagiz”

Asla geri adim atmayacaklarini vurgulayan Baskan Tunç Soyer, “Her seferinde aramizdaki bagin güçlendigini görmek, birbirimize olan bagliligimizin arttigini görmek müthis moral ve motivasyon kaynagi oluyor bizler için. Çok daha büyük bir askla çok daha büyük bir heyecanla çalismaya devam edecegiz. Devam ediyoruz. Asla vazgeçmeyecegiz. Izmir Türkiye’nin aydinlik geleceginin lokomotifi olmaya devam edecek. Bu onuru yasamak da bize nasip oldugu için son derece gururlu ve mutluyuz. Bütün arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Izmir’de hep beraber olaganüstü bir iklim yarattilar. Hepsine minnettarim. Gelecekte için herkesin umutlanmasina dair çok neden var. Onlardan bir tanesi de Izmir Büyüksehir Be lediye Meclisi'dir. Bunlar bizi yildiramaz” diye konustu. 

Soyer’e 6 Ekim'de DISK’e bagli belediye personeli de düzenledikleri bir mitingle destek vermisti. 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °