ARINÇ'IN CENAZESINDE INSAN SELI

Eski TBMM Baskani ve Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Bursa'da tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden agabeyi Dr. Kutlay Arinç'in (82) Manisa'nin Sehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii'nde ikindi namazini müteakip kilinan cenaze namazina katildi.

Güncel 9.10.2022 18:59:00 0
ARINÇ

Eski TBMM Baskani ve Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Bursa'da tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden agabeyi Dr. Kutlay Arinç'in (82) Manisa'nin Sehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii'nde ikindi namazini müteakip kilinan cenaze namazina katildi. 2016 yilinda da en büyük agabeyi Yildiray Arinç'i kaybeden Bülent Arinç'in cenaze namazi öncesi oglu AK Parti Istanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arinç, agabeyi Prof. Dr. Ümit Dogay Arinç ve Kutlay Arinç'in oglu Ibrahim Arinç ile birlikte taziyeleri kabul ederken oldukça üzgün oldugu görüldü. Cenaze namazina eski Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Yunusemre Belediye Baskani Mehmet Çerçi, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Soma Belediye Baskani Ali Tulup, Gördes Belediye Baskani Muhammed Akyol, siyasi partilerin temsilcileri, dost ve akrabalari ile çok sayida vatandas katildi.

Cenazeye katilanlara ve ev sahipliginden dolayi Manisalilara tesekkür eden Bülent Arinç, "6 yil evvel en büyük agabeyimiz vefat etmis, cenazemiz buradan kalkmisti. 6 yil sonra da bugün ikinci agabeyimiz rahmetli oldu. Biz iki kisi kaldik. Allah sizlere de, bizlere de hayirli ömürler versin. Kutlay agabeyim Manisa'da çok yasamadi. Biz 4 kardesin, o iki numarasidir. Içimizde en akillisi, en basarilisi oydu. Liseyi bitirince yurt disi burslari kazandi ve Sümerbank adina Ingiltere'ye gitti, tekstil yüksek mühendisi oldu. O Tekstil Yüksek mühendisi olurken, babam burada rahmetli oldu. Babamin cenazesinden 6 ay sonra Türkiye'ye geldiginde haberi oldu. Ikisi birbirine hasret gitti. Bugün kavusacaklar. Cenab-i Hak ondan razi olsun. O mükemmel bir insandi. Taniyanlar biliyor. Çok iyi bir evlat yetistirdi. Çok yeni bir torunu olmustu. Her sey Allah'in takdiri. Zaten çok büyük sevinçlerin ardindan büyük imtihanlar gelebiliyor. O yüzden topragini istedi. Aile mezarligimizda onun yeri hazirdi. Kendisi sagliginda yengemize 'Ailemin yaninda olmak istiyorum' demis. O yüzden Bursa'dan da büyüksehir belediye baskanimiz ve ilçe belediye baskanlarimiz da geldi. Yurt disinda fabrikalar kurdu, yurt içinde SASA'nin genel müdürlügünü yapti. Türkiye'nin sayili birkaç tekstil mühendisinden biriydi. Hacca gidip geldi, huzurlu bir hayat yasadi. Maalesef bir hastalik sebep olarak onu aramizdan koparip götürdü. Mekani cennet olsun. Sizlerin de geçmislerinize rahmet olsun. Sizlere de saglikli uzun ömürler diliyorum. Alanya'dan, Kayseri'den, Bursa'dan gelen çok yakinlari var. Tüm ailemiz adina sizlere sükran borçluyuz. Allah hepinizden razi olsun" dedi. 

Manisa Il Müftüsü Mustafa Soykök tarafindan kildirilan cenaze namazinin ardindan Kutlay Arinç'in cenazesi, Çatal Mezarligi'ndaki aile kabristanligina dualar esliginde defnedildi. Fikriye Arinç ile evli olan Kutlay Arinç, Ibrahim ve Esra adinda iki çocuk babasiydi. 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °