DAVUTOGLU’NDAN “BASÖRTÜSÜ” AÇIKLAMASI: “YASAL VEYA ANAYASAL BIR DÜZENLEME GELECEK DÖNEMLER IÇIN FAYDALI OLACAKTIR”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, “Sayin Cumhurbaskani, bir taraftan basörtüsü sorunu yok diyor. Ama bir taraftan da anayasal bir düzeleme yapalim diyor. Son dönemdeki bu momentumu dogru görüyorum. Partilerin anlasmasi ile yasal veya anayasal

Güncel 8.10.2022 14:00:00 0
DAVUTOGLU’NDAN “BASÖRTÜSÜ” AÇIKLAMASI: “YASAL VEYA ANAYASAL BIR DÜZENLEME GELECEK DÖNEMLER IÇIN FAYDALI OLACAKTIR”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, “Sayin Cumhurbaskani, bir taraftan basörtüsü sorunu yok diyor. Ama bir taraftan da anayasal bir düzeleme yapalim diyor. Son dönemdeki bu momentumu dogru görüyorum. Partilerin anlasmasi ile yasal veya anayasal bir düzenleme, gelecek dönemler için faydali olacaktir” açiklamasini yapti.

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, partisinin Çorum Il Baskani Ismail Baris Coskunsu’nun nikahina katilmak için Çorum’daydi. Davutoglu, nikah töreninin ardindan gazetecilerin sorularini yanitladi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, CHP’nin basörtüsü ile ilgili kanun teklifinin ardindan anayasa degisikligi çikisinin sorulmasi üzerine Davutoglu, su degerlendirmeleri yapti:

“Sayin Cumhurbaskani, bir taraftan basörtüsü sorunu yok diyor. Ama bir taraftan da anayasal bir düzeleme yapalim diyor. Türkiye’de basörtüsü yasagi, fiili olarak baslamistir. Yani hiçbir yasal temeli olmadan zorbaca bir yasak uygulanmistir; 28 Subat’ta, 12 Eylül’de. Daha sonra da benim de içinde bulundugum hükümetlerde, tabi Sayin Cumhurbaskani’nin da oldugu hükümetlerde fiili olarak kalkti. Ama bunun yasal veya anayasal güvenceye kavusturulmasi lazim ki ileride bir daha hiçbir siyasi, hiçbir iktidar degisimi ile bu degismesin. Onun için ben, son dönemdeki bu momentumu dogru görüyorum. Partilerin anlasmasi ile yasal veya anayasal bir düzenleme gelecek dönemler için faydali olacaktir.”

Üst düzey bürokratlarin birden fazla maas almasi ile ilgili soru üzerine de Davutoglu, “Kul hakkidir. Kendi hak ettigi maas disinda maas almak; hem bizim degerlerimiz açisindan hem de hukuken yanlistir. Dogru görmem, hiçbir sekilde”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °