ALTIN PORTAKAL'DA EDEBIYAT UYARLAMASI SENARYO YARISMASI FINALISTLERI VE JÜRISI AÇIKLANDI

59. Antalya Altin Portakal Film Festivali kapsaminda bu yil ilk kez düzenlenen Edebiyat Uyarlamasi Senaryo Yarismasi finalistleri belli oldu. Edebiyat Uyarlamasi Senaryo Yarismasi’nda finale kalan 8 proje senarist-yapimci Asli O¨zge, oyuncu-yo¨netmen ve y

Güncel 28.09.2022 12:03:54 0
ALTIN PORTAKAL

59. Antalya Altin Portakal Film Festivali kapsaminda bu yil ilk kez düzenlenen Edebiyat Uyarlamasi Senaryo Yarismasi finalistleri belli oldu. Edebiyat Uyarlamasi Senaryo Yarismasi’nda finale kalan 8 proje senarist-yapimci Asli O¨zge, oyuncu-yo¨netmen ve yazar Ercan Kesal ile yazar Mu¨ge I?plikc¸i’den olusan ana jüri tarafindan degerlendirildi. Seçilen projeler, festivalin 1 Ekim’de gerçeklestirilecek açilis töreninde açiklanacak.

Türk Sinemasi'na gu¨c¸lu¨ senaryolar kazandirmak amaciyla düzenlenen Edebiyat Uyarlamasi Senaryo Yaris¸masi’na gelen 77 basvuru, Dog?an Kitap Genel Yayin Yo¨netmeni Cem Erciyes, yazar Dog?u Yu¨cel ve sinema yazari-senarist Burak Go¨ral’in olusturdugu ön jüri tarafindan degerlendirildi ve 8 proje seçildi. 

Basvurularin degerlendirilmesi sonucu Erman Bostan’in Hüseyin Rahmi Gürpinar’in Cadi isimli romanindan senaryolastirdigi “Cadi ‘Bir Osmanli Korkusu’”; Hacer Usta ve Ferhan Gökçek Kutluer’in, Deniz Poyraz’in "Dünya Unutana Kalir" adli öykü kitabinda yer alan “Nasip’in Günahi” adli öyküden senaryolastirdiklari “Dünya Unutana Kalir”; Atay Sözer’in kendi eserinden senaryolastirdigi “Dünyanin En Kötü Avukati”; Nisa Yildirim’in kendi eserinden senaryolastirdigi “Epidemik Eros ‘Pasa Gönül Isyani’”; Burcu Aykar’in Cahide Birgül’ün ayni isimli romanindan senaryolastirdigi “Gölgeler Çekildiginde”; Gaye Boralioglu’nun kendi romanindan senaryolastirdigi “Meçhul”; Murat Saraçoglu’nun Faruk Duman’in ayni adli romanindan senaryolastirdigi “Ve Bir Pars Hüzünle Kaybolur” ve Elif Refig ile Murat Mahmutyazicioglu’nun Zaven Biberyan’in ayni adli romanindan birlikte senaryolastirdiklari “Yalnizlar” adli projeler seçildi. 

Türkiye’de ilk kez 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali kapsaminda düzenlenen yarismanin kazananlari,1 Ekim aksami düzenlenecek açilis töreninde açiklanacak ve 80 bin TL tutarindaki En Iyi Senaryo ve 40 bin TL tutarindaki Jüri Özel Ödülü sahiplerini bulacak.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in baskanligini yaptigi 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin idari direktörlügünü Cansel Tuncer, yönetmenligini Ahmet Boyacioglu üstlenirken, sanat yönetmenligini Basak Emre, Antalya Film Forum direktörlügünü ise Armagan Lale ve Pinar Evrenosoglu yürütüyor.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °