TEV'den gelecegin sanatçilarina 'üstün' burs

Güncel 26.09.2022 15:03:00 0
TEV

Türk Egitim Vakfi, sanat alaninda gelecegin liderlerini desteklemek amaciyla Üstün Basari Sanat Bursu vermeye devam ediyor. Basvurular 2 Ekim'e kadar devam ediyor.

ISTANBUL (IGFA) - Türk Egitim Vakfi’nin Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde okuyan basarili ve maddi destege ihtiyaci olan ögrencilere verdigi Üstün Basari Sanat Bursu için basvurular basladi.

Üstün Basari Sanat Burslarindan; Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin Piyano, Arp, Gitar, Yayli Çalgilar, Üflemeli ve Vurmali Çalgilar ve San bölümleriyle, Plastik Sanatlar (Resim, Heykel, Grafik, Yazi Sanati, Seramik) bölümlerinde okuyan, dijital sanat alaninda çalismalari olan ve ilk yil 4,00 üzerinden en az 3,00 not ortalamasina sahip olan ögrenciler faydalanabiliyor.

TEV Genel Müdürlügü tarafindan ön degerlendirmeye tabi tutulacak olan adaylar, konusunda uzman ögretim üyelerinden olusan jüri tarafindan degerlendirilmek üzere yüz yüze veya online mülakata da davet edilebiliyor.

Bursa basvurmak isteyenlerin www.tev.org.tr  internet adresinden 2 Ekim tarihine kadar TEV Üstün Basari Sanat Bursu formunu doldurmasi ve TEV tarafindan kendilerine SMS veya e-posta ile gönderilecek olan prosedürü takip etmeleri gerekiyor.

Hatirlanacagi gibi TEV bu yil bursiyerlerine verdigi destegi de arttirmis, bu yil üstün basari gösteren ögrencilere verilen Üstün Basari Bursu aylik 2.650 TL’ye çikarilmisti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °