59. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI’NDE USTA ISIMLERE VEFA

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasinda düzenlenecek 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nda Sinema Yazarlari Dernegi (SIY

Kültür-Sanat 12.09.2022 12:04:30 0
59. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI’NDE USTA ISIMLERE VEFA

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasinda düzenlenecek 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nda Sinema Yazarlari Dernegi (SIYAD) En Iyi Film Ödülü bu yil hayatini kaybeden sinema yazari Murat Özer anisina, Film Yönetmenleri Dernegi (FILM-YÖN) En Iyi Yönetmen Ödülü ise usta yönetmen Erden Kiral anisina verilecek.

Antalya Altin Portakal Film Festivali’nde Sinema Yazarlari Dernegi tarafindan verilen SIYAD En Iyi Film Ödülü, bu yil hayatini kaybeden, dernegin de bir dönem baskanligini yapmis sinema yazari Murat Özer anisina verilecek. Murat Özer’in en yakin arkadaslarindan Murat Ersahin, Olkan Özyurt ve Ugur Vardan jüriyi olusturacak.

Yakin zamanda yasama veda eden usta yönetmen Erden Kiral anisina verilecek FILM-YÖN En Iyi Yönetmen Ödülü jürisi ise bu yil Feyzi Tuna, Görkem Yeltan ve Ismail Günes’ten olusacak. 

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in baskanligini yaptigi 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin idari direktörlügünü Cansel Tuncer, yönetmenligini Ahmet Boyacioglu üstlenirken, sanat yönetmenligini Basak Emre, Antalya Film Forum direktörlügünü ise Armagan Lale ve Pinar Evrenosoglu yürütüyor.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °