ÖZEL YURTLARA ZAM SINIRI GETIRILDI: ZAM YI-ÜFE VE TÜFE TOPLAMININ YARISINA EKLENECEK 5 PUANDAN FAZLA OLAMAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanligi, özel ögrenci yurt ücretlerine zam sinirlamasi getirdi. Buna göre barinma hizmeti ücretine yapilacak en yüksek zam orani, bir önceki ögretim yilinda il müdürlügüne bildirilen ücrete temmuz ayinda açiklanmis olan 12 aylik ortalama

Güncel 9.09.2022 14:42:00 0
ÖZEL YURTLARA ZAM SINIRI GETIRILDI: ZAM YI-ÜFE VE TÜFE TOPLAMININ YARISINA EKLENECEK 5 PUANDAN FAZLA OLAMAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanligi, özel ögrenci yurt ücretlerine zam sinirlamasi getirdi. Buna göre barinma hizmeti ücretine yapilacak en yüksek zam orani, bir önceki ögretim yilinda il müdürlügüne bildirilen ücrete temmuz ayinda açiklanmis olan 12 aylik ortalama Yurt Içi Üretici Fiyat Endeksi (YI-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) toplaminin yarisi oranina 5 puan daha eklendiginde bulunan orandan daha fazla olamayacak. Ayrica barinma hizmeti ücretinin 1 aylik kismina depozito olarak alinabilecek.  

Yüksekögrenim Özel Barinma Hizmetleri Yönetmeligi Resmi Gazete’de yayinlanarak yürürlüge girdi.

IL MÜDÜRLÜGÜNCE ONAYLANAN ÜCRETIN ÜZERINDE ÜCRET ALINAMAYACAK

Yönetmelige göre, yurtlar, aylik barinma hizmeti ücretini her yil temmuz ayi sonuna kadar belirleyecek. Ücret ildeki gençlik ve spor il müdürlügüne bildirilecek ve bildirilen ve il müdürlügünce onaylanan ücretin üzerinde ücret alinamayacak. Yeni açilan yurtlarin, aylik barinma hizmeti ücretini açildiktan sonra 1 ay içinde belirleyerek il müdürlügüne bildirecek.

EN YÜKSEK ZAM ORANINA YI-ÜFE ILE TÜFE AYARI YAPILDI

Barinma hizmeti ücretine yapilacak en yüksek zam orani, bir önceki ögretim yilinda il müdürlügüne bildirilen ücrete temmuz ayinda açiklanmis olan 12 aylik ortalama “(YI-ÜFE ile TÜFE’nin toplaminin yarisi) oranina 5 puan daha eklendiginde bulunan orandan daha fazla olamayacak. Kayitli ögrencilerin zam orani hesaplanirken ümraniye escort kaydin yenilendigi tarih baz alinacak. Ögrencilerin ders yili bitmeden kayit yenileme basvurusunda bulunmasi gerekecek.

BARINMA HIZMETI ÜCRETININ 1 AYLIK KISMI DEPOZITO OLARAK ALINABILECEK

Barinma hizmeti veren kurumlar ücretinin 1 aylik kismina denk gelen miktari depozito olarak alabilecek. Ögrencinin kuruma zarar vermesi halinde ya da barinma hizmeti ücretini ödemeden kurumdan ayrilmasi durumunda bu zarar ve barinma hizmeti ücreti depozitodan mahsup edilecek.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °