CHP, 99 YASINDA... KILIÇDAROGLU, CHP'NIN 99'UNCU KURULUS YIL DÖNÜMÜNDE 99 GENÇ ILE ATA'NIN HUZURUNA ÇIKTI

CHP, 99 yasinda. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin kurulusunun 99'uncu yil dönümünde 99 genç ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaskani ve CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Anitkabir'deki huzuruna çikti. Kiliçdaroglu, Ata'nin moz

Güncel 9.09.2022 14:39:00 0
CHP, 99 YASINDA... KILIÇDAROGLU, CHP

CHP, 99 yasinda. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin kurulusunun 99'uncu yil dönümünde 99 genç ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaskani ve CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Anitkabir'deki huzuruna çikti. Kiliçdaroglu, Ata'nin mozolesine çelenk birakti, saygi durusunda bulundu. Kiliçdaroglu, Anitkabir Özel Defteri’ne; "Huzurunda, milletimize söz veriyorum. Partimizin ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yilinda ebedi istirahatgâhini, Türkiye'yi yöneten iktidar partisi olarak ziyaret edecegiz. Mücadelemiz, hâkimiyet kayitsiz, sartsiz milletin olana dek sürecektir" yazdi.

CHP'nin kurulusunun 99'uncu yil dönümünde CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu, Parti Meclisi üyeleri, CHP Genel Baskan Yardimcilari, CHP Grup Baskanvekilleri, CHP milletvekilleri ve partiye yeni üye olan 99 genç ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Birinci Cumhurbaskani; CHP'nin Kurucu Genel Baskani Mustafa Kemal Atatürk'ün Anitkabir'deki huzuruna çikti. 

Aslanli Yol'da gençlerle birlikte yürüyerek Ata'nin huzuruna gelen Kiliçdaroglu, Ata'nin mozolesine çelenk birakarak saygi durusunda bulundu.

"PARTIMIZIN VE CUMHURIYETIMIZIN 100. YILINDA EBEDI ISTIRAHATGAHINI TÜRKIYE'YI YÖNETEN IKTIDAR PARTISI OLARAK ZIYARET EDECEGIZ"

Anitkabir Özel Defteri'ni imzalamak üzere Misak-i Milli Kulesi'ne geçen Kiliçdaroglu, deftere sunlari yazdi: 

"Büyük Atatürk, Sayin Genel Baskanim. 

Tam 99 yil önce savas meydanlarinda kurdugun Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü temsilcileri olarak huzurundayiz. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvay-i Milliye'nin, isgal ordulari karsisindaki azmini, 99 yildir yüregimizde tasiyoruz. Ayni azim ve kararlilikla, milletimizin huzur ve refahi için mücadele ediyoruz. 

Sayin Genel Baskanim; 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleri olarak güzel Cumhuriyetimizi korumak, yüceltmek ve nihayetinde demokrasi ile taçlandirmak için, gece gündüz demeden çalisiyoruz. Huzurunda, milletimize söz veriyorum. Partimizin ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yilinda ebedi istirahatgâhini, Türkiye'yi yöneten iktidar partisi olarak ziyaret edecegiz. Mücadelemiz, hâkimiyet kayitsiz, sartsiz milletin olana dek sürecektir. 

Bu düsünlerle aziz hatiran önünde saygiyla egiliyor, silah arkadaslarini, hayatini yitirmis tüm CHP'lileri ve aziz sehitlerimizi rahmetle aniyorum."

INÖNÜ IÇIN SAYGI DURUSU

Kiliçdaroglu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ikinci Cumhurbaskani; CHP'nin ikinci Genel Baskani Ismet Inönü'nün mozolesine de çelenk birakti. Ardindan Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet, saygi durusunda bulundu. 

Kiliçdaroglu, Anitkabir'den ayrilirken çok sayida genç ve Ata'yi ziyarete gelen yurttaslar hatira fotografi çektirmek istedi. Kiliçdaroglu, gençlerden ve yurttaslardan gelen talepleri kirmadi.  


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °