KILIÇDAROGLU, BAHÇELI’NIN GÖNDERDIGI KANDILLERI NE YAPTIGINI AÇIKLADI

KILIÇDAROGLU, BAHÇELI’NIN GÖNDERDIGI KANDILLERI NE YAPTIGINI AÇIKLADI

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Nallihan’da ziyaret ettigi bir avize dükkaninda, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin kendisine gönderdigi kandilleri animsatarak, “Benim de güzel bir kandil koleksiyonum var, Sayin Bahçeli göndermisti. Masamin üzerin

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Nallihan’da ziyaret ettigi bir avize dükkaninda, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin kendisine gönderdigi kandilleri animsatarak, “Benim de güzel bir kandil koleksiyonum var, Sayin Bahçeli göndermisti. Masamin üzerinde dolu kandil var. Bazi gazeteciler istediler, onlarin bir kismini gazeteci arkadaslara gönderdim" dedi. 

Kemal Kiliçdaroglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile birlikte bugün Nallihan’da esnafin sorunlarini dinledi. Yüzde 40 engelli olan bir yurttas, Kiliçdaroglu’nun elini öptü ve alti senedir emekli olamadigini söyleyerek, “Hükümetten mi oldu, bende mi oldu bilmiyorum” dedi. Kiliçdaroglu, “Senden degildir” diye yanit verdi.

Kiliçdaroglu’nun girdigi dokuma dükkaninda dokuma hocasi, ipligin Bursa’dan ve Denizli’den geldigini, ancak yurt disindan ithal edildigi için çok pahali oldugunu dile getirerek, “Çin’den geliyor ipek. Çok pahali. Dolarla satiliyor” dedi. Dokuma hocasi, ipegi Nallihan’da yetistirmek için proje baslattiklarini kaydederek, “Simdi onlarin tanitimlarini yapiyoruz. Insallah kendi ipegimizi kendimiz üretirsek… Küçük bir iplik egirme fabrikasi olursa bizim Nallihan ipekte bir numara olur” diye konustu.

“ET BALIK KURUMU BIZI MAHVETTI”

Bir çiftçi, Kiliçdaroglu’ndan bugday eleme makinasi talep etti. Yavas, bugday eleme makinasini gönderme sözü verdi. Bir çoban ise Kiliçdaroglu’na sunlari söyledi:

“Et Balik Kurumu bizi mahvetti. Sürekli 100 bin hayvan kesiliyor. Su anda hayvan pazarinda 850 liraya koyun satilamiyor. Bitti. 850 liraya koyun satilmiyor. Et Balik Kurumu kesiyor. Yarin ne olacak yani? Bir sene, iki sene… 44-45 liraya verecegin kuzu, su anda 38 liraya satilmiyor. Kuzu isi de bitti Baskan’im. 450’ye kesisi var, adam bana ‘Bin liraya al götür’ diyor.

Iyiydi, çok iyiydi ama son 3-4 yildir mahvolduk. Afganlar kaçiyor su anda. Adam malini satiyor, yapacak durumu yok. Kredi borcu var Ziraat Bankasi’na, adam malini satacak. Herkes satinca ne olacak? 2 bin liralik hayvan, 850 liraya düstü. Su anda milyonlarca hayvan satiliyor. Biz hayvancilikla ugrasiyoruz, baska isimiz yok Nallihan’da.

Ise girersek ne olacak? Hepimizi alamayacaksiniz. Ben yillarin çobaniyim. Ama yok, ben de birakacagim. Hayvanciligi çözmemiz gerekiyor. Bitiyor.”

Çoban yem sikintisi çekmediklerini ancak çoban bulunmasinda zorluk yasandigini kaydederek, “Yem ihtiyacimiz yok. Bize destek lazim. Ziraat Bankasi’ndan vermiyor kredi bana. ‘Üç tane ev getir’ diyor, 100 bin liraya bana. Ben nasil yapayim? Bunlar çok önemli, üstüne düselim. Çünkü seneye hayvanimiz yok.”

KILIÇDAROGLU: BENIM DE GÜZEL BIR KANDIL KOLEKSIYONUM VAR, SAYIN BAHÇELI GÖNDERMISTI

Kiliçdaroglu, bir dokuma dükkaninda, felsefe bölümü mezunu olan ve bu dükkanda çalisan genç kadinla sohbet etti. Genç kadin, ücretli ögretmenlik için basvuru yaptigini söyledi.

Kiliçdaroglu, girdigi bir avize dükkaninda, “Ne kadar güzel lambalar, kandiller de var herhalde" diye sordu. Dükkan sahibi, kandil de sattiklarini söyledi. Kiliçdaroglu, evinin elektriginin kesildigi dönemde MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin kendisine kandil gönderdigini hatirlatarak, “Benim de güzel bir kandil koleksiyonum var, Sayin Bahçeli göndermisti. Masamin üzerinde dolu kandil var. Bazi gazeteciler istediler, onlarin bir kismini gazeteci arkadaslara gönderdim" dedi.