TACETTIN BAYIR'DAN MHP KARABURUN ILÇE BASKANI'NI TUTUKLATAN SAVCI VE ESININ SÜRÜLMESINE TEPKI

CHP Izmir Milletvekili Tacettin Bayir, bir davada olay çikaran MHP Karaburun Ilçe Baskani Erkan Özen'i tutuklanmasi istemiyle nöbetçi hakimlige sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcisi Muhammet Miraç Yilmaz ve esi olan Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi

Güncel 7.09.2022 20:15:00 0
TACETTIN BAYIR

CHP Izmir Milletvekili Tacettin Bayir, bir davada olay çikaran MHP Karaburun Ilçe Baskani Erkan Özen'i tutuklanmasi istemiyle nöbetçi hakimlige sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcisi Muhammet Miraç Yilmaz ve esi olan Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Cansu Kurucu Yilmaz'in gece yarisi kararnamesiyle Sanliurfa’nin Siverek ilçesine sürüldügü iddiasiyla ilgili, "Adalet sistemi, AKP ve MHP ilçe baskanlari tarafindan mi uygulanacak? O zaman kapatin mahkemeleri. Hakimlerin, savcilarin görevlerine son verin. MHP ilçe baskani ile AKP gençlik kollari baskani, astigi astik, kestigi kestik uygulamalarda bulunsunlar. Böyle bir saçmalik olabilir mi? Burasi Tanzanya, Etiyopya falan degil, burasi Türkiye" dedi.

Izmir'in Karaburun ilçesindeki bir bosanma davasi sirasinda olay çikaran MHP Ilçe Baskani Erkan Özen'i tutuklama istemiyle nöbetçi hakimlige sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcisi Muhammet Miraç Yilmaz ve esi olan Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Cansu Kurucu Yilmaz'in gece yarisi kararnamesiyle Sanliurfa Siverek'e sürüldügü iddia edildi.

"MHP ILÇE BASKANI, KOLLUK KUVVETLERININ OLDUGU YERDE MAFYA GIBI INSANLARI DÖVMEK ISTIYOR"

ANKA Haber Ajansi'na konusan CHP Izmir Milletvekili Tacettin Bayir, olayin detaylarini söyle anlatti:

"Küçücük bir ilçede bosanma davasi alti üstü... Ancak orada, bir sahidin yaninda, MHP Ilçe Baskani mahkeme salonuna giriyor, karsilikli birbirleri ile atisan tarafin, kadinin üzerine gidiyor, tehdit ediyorlar ve tanigin birisini de dövüyorlar. Yani nasil bir seydir bu? Kolluk kuvvetlerinin oldugu yerde, MHP Ilçe Baskani adeta bir mafya seklinde istedigini dövmek, mahkemeye baski yapmak; hakime, savciya baski yapmak... Ne demektir bunlar? Ilçe Baskani kendini ne zannediyor? Burasi Türkiye, burasi Izmir. Böyle bir sey kabul edilebilir mi? Orada magdur edilen, davaya sahitlik eden, dövülen insanlar da var. Bu anlamda hakime hanimin karari çok dogru bir karar. Bu sekilde mahkeme kararina baski kurmak, karari degistirmeye yönelik çalismak MHP Ilçe Baskani’na mi kaldi? O zaman adalete nasil güvenecegiz? Hakimlere, savcilara nasil güvenecegiz? Böyle sey olur mu?"

"AKP GENÇLIK KOLLARI DA KARAKOL BASMISTI"

Kayseri Tomarza Ilçe Emniyet Müdürlügü'nün AKP Ilçe Gençlik Kollari tarafindan basilmasi ve karakolda görevli bir polisin darp edilerek burnunun kirilmasi olayini da animsatan Bayir, sunlari söyledi:

"Aslinda sasirdim dersem yanlis olur. Çünkü çok kisa bir zaman önce de Adalet ve Kalkinma Partisi’nin gençlik kollari baskani bir karakol basmis ve polis tokatlamisti. Bugün yasadigimiz ise farkli bir sey. Devletin hakimine, savcisina MHP Ilçe Baskani hakaret ediyor ve bunun üzerine hakim de tutanak tutarak tutuklama karari veriyor kendisine. Ancak bununla yetinmiyor. Tutuklanan ilçe baskaninin avukati itiraz ediyor, ‘lütfen serbest birakin müvekkili’ diye. ‘Hayir birakmayacagim’ diyor hakim. Bunun üzerine bir gece kararnamesi ile ani bir kararla henüz yeni gelmis, daha iki gün olmamis göreve geleli, Karaburun savcisi ve hakimi kari-koca, apar topar ne yazik ki Sanliurfa’ya sürülüyor. Bu, akil alir gibi degil aslinda. Bu, bize bir seyi gösteriyor. Bugünkü iktidari arkasina almis, tek adami arkasina almis bazi ilçe baskanlari, gençlik kollari baskanlarinin bu cesareti nereden aldiklarini sorgulamak lazim. Bu, çok endise verici bir durumdur. Eger siz devletin hakimini, savcisini, polisini, emniyet müdürünü bu sekilde talimat alir hale getirirseniz, ‘talimatla benim dedigimi yapmazsaniz ben sizi sürdürürüm’ noktasina getirmissek eyvallah ki ülkemizin haline. Gerçekten çok aci bir durum."

"SIZ BU ÜLKEDE ADALET OLDUGUNU NASIL IDDIA EDECEKSINIZ"

Tacettin Bayir, konuyla ilgili Adalet Bakani Bekir Bozdag'in yanitlamasi istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdigini de belirterek söyle konustu:

"Bunu ben, soru önergesi olarak da verdim bugün. Adalet Bakani’na sormak istiyorum. Siz, bu ülkede adalet oldugunu nasil iddia edeceksiniz? Adalet sistemi, Adalet ve Kalkinma Partisi ve Milletçi Hareket Partisi’nin ilçe baskanlari tarafindan mi uygulanacak? O zaman kapatin mahkemeleri. Hakimlerin, savcilarin görevlerine son verin. MHP ilçe baskani ile AKP gençlik kollari baskani, astigi astik, kestigi kestik uygulamalarda bulunsunlar. Böyle bir saçmalik olabilir mi? Burasi Tanzanya, Etiyopya falan degil, burasi Türkiye... Burada biz halen adaletin bazi savcilar ve hakimler tarafindan dogru uygulanacagina inanmak istiyoruz ve inaniyoruz. Bu, kabul edilebilir bir durum degildir."

"CHP OLARAK BUNA GÖZ YUMMAYACAGIZ"

Konuyu CHP Genel Merkezi'ne de ilettigini aktaran Bayir, "Özgür Özel arkadasimiz, baskanimiz da konuyu dile getirdi. Il Baskan’imiz da bir tweet atti, bizler de çogalttik. Kesinlikle CHP olarak buna göz yummayacagiz. Yani devlet kalicidir, iktidarlar gelip gider. Bugün A partisidir ama yarin C partisi olabilir. Ama partinin degismesiyle adalet sistemi degismemeli. Devletin kalici kadrolari korunmalidir diye düsünüyorum. Bu isterse hakim olsun, isterse savci olsun, isterse ordu komutani olsun ya da emniyet müdürü olsun... Onlar, devlet kadrolaridir. Onlar, devletin kurallarini uygulamak zorundadir, siyasi partilerin uzantilari degillerdir. Bir il baskani ya da ilçe baskani gibi olamazlar, olmamalilar" dedi.

"DAHA ÖNCE DE KARABURUN MHP ILÇE BASKANI, INSAN KAÇAKÇILIGINDAN CEZA ALMISTI"

Bayir, 2019 yilinda da yine Karaburun'da, o dönemin MHP Ilçe Baskani Firat Zorlu ve Ülkü Ocaklari Baskani Mehmet Kara'nin insan kaçakçiligi suçundan tutuklandigina deginerek söyle devam etti:

"Sizlerin de hatirlayacagi üzere, MHP’nin bu ilk sabikasi degil. Karaburun’da daha önceki ilçe baskani, insan kaçakçiligi ile ilgili yargilandi ve ceza aldi. Yani böyle baktiginiz zaman, Izmir’in Karaburun ilçesi çok sirin bir ilçe, insanlari birbiriyle uyumlu sekilde yasayan bir ilçedir. Böyle bir ilçede mafyavari davranislarla; ‘astigim astik, kestigi kestik, istedigimi asarim, istedigimi keserim, istedigim mahkeme sonucunu çikaririm’ gibi davranislara biz CHP olarak, milletvekilleri olarak asla izin vermeyecegiz. Adalet Bakani’ndan ve Içisleri Bakani’ndan da talebimizdir; asla bos birakmasinlar. Karaburun kimsenin babasinin çiftligi falan degildir."


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °