BASKAN SOYER: DEMOKRASININ, BARISIN VE ZAFERIN IKI YÜZÜNCÜ YILINI BIRLIKTE SELAMLAYALIM

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin kentin kurtulusunun 100. yil dolayisiyla düzenledigi kutlamalar için geri sayim basladi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun da katilacagini duyurdugu kutlamalara tüm Izmir

Güncel 7.09.2022 20:12:00 0
BASKAN SOYER: DEMOKRASININ, BARISIN VE ZAFERIN IKI YÜZÜNCÜ YILINI BIRLIKTE SELAMLAYALIM

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin kentin kurtulusunun 100. yil dolayisiyla düzenledigi kutlamalar için geri sayim basladi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun da katilacagini duyurdugu kutlamalara tüm Izmirlileri davet etti. Soyer, “Istiyoruz ki demokrasinin, barisin ve zaferin iki yüzüncü yilini birlikte selamlayalim. Istiyoruz ki heyecanimiz tüm Türkiye’ye tassin” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, sadece kentin degil ayni zamanda ülkenin de kurtulusu anlamina gelen 9 Eylül 1922’nin 100’üncü yilini bir sölenle kutlamaya hazirlaniyor. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir’deki kutlamalara CHP Kemal Kiliçdaroglu’nun da katilacagini duyurdu.

Baskan Tunç Soyer, 100 yil önce yasanan heyecani bugüne tasimanin gururu içinde olduklarini ifade ederek, “Genel Baskan’imiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun da geçmisten gelecege tasiyacagimiz, çocuklarimiza aktaracagimiz bu heyecana eslik edecek olmasi bizi ayrica onurlandiriyor. Istiyoruz ki tüm Izmirliler demokrasinin, barisin ve zaferin iki yüzüncü yilini birlikte selamlayalim. Istiyoruz ki heyecanimiz tüm Türkiye’ye tassin. Istiyoruz ki ikinci yüzyili aydinlik bir gelecekle taçlandiralim” dedi. 

FENER ALAYI’NA KATILACAK, GÖSTERILERI VE KONSERI IZLEYECEK

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, 9 Eylül günü ögleden sonra gelecegi kentte, saat 20:00’de Izmir Limani’ndan baslayip Gündogdu Meydani’nda tamamlanacak fener alayina katilacak. 20:45’ten itibaren de Gündogdu Meydani’ndaki Isgalden Kurtulusa Izmir konulu teatral gösteriyi ve sonrasinda Cumhuriyet Meydani’nin Kordonboyu tarafindaki Tarkan konserini izleyecek. 

BASMANE’DEN CUMHURIYET MEYDANI’NA YÜRÜNECEK

Kutlamalar, 9 Eylül Cuma günü Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen 100. Yil Zafer Yürüyüsü’yle baslayacak. Basmane Karakolu’nun önünden 09:00'da hareket edecek kafile, Türk Ordusu'nun Izmir'e girerken kullandigi güzergah üzerindeki Gaziler, Anafartalar ve Ikiçesmelik caddelerini takip ederek Cumhuriyet Meydani'na ulasacak. Izmirliler, yürüyüs sirasinda 350 metre uzunlugundaki dev Türk bayragini birlikte tasiyacak. Cumhuriyet Meydani'ndaki törenler 10:00'da Atatürk Aniti'na çelenk sunumu, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayip, ardindan Hükümet Konagi'ndaki bayrak töreniyle devam edecek. Cumhuriyet Meydani, 11:15'ten itibaren kutlamalari izlemek isteyen on binlerce Izmirliye kucak açacak. Baskan Soyer, burada Izmirlilere hitap edecek. Programda Büyüksehir Belediyesi Dans ve Ritim Toplulugu gösterisi, Zeybek, Bendir Dansi, Kafkas ve Izmir Büyüksehir Bandosu da yer alacak.  

AIRSHOW NEFES KESECEK

Süvari Birlikleri, 15:45'te Cumhuriyet Meydani'ndan Gündogdu Meydani'na yürüyecek. 16:15'ten itibaren ise önce Genel Havacilik Uçaklari ve Izmir Kulüpleri selamlama uçusu yapacak. Izmir semalari Gökyüzü Hürkus Gösteri uçusu, Solo Türk, Türk Yildizlari, Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi, Polis Havacilik Üzüm Salkimi, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ve Flyboard gösterisi ile senlenecek. Ayrica saat 19:00’da Deniz-Hava-Karada Zeybek-Türk Silahli Kuvvetleri Armoni Mizikasi, 100. yil coskusunu zirveye tasiyacak. 

9 EYLÜL AKSAMI YILLARCA UNUTULMAYACAK

Izmir'in 100. yil kurtulus coskusu, 9 Eylül aksaminda zirve yapacak. Izmir Büyüksehir Belediyesi Bandosu esliginde 20:00’de Alsancak Limani’ndan baslayacak fener alayi sirasinda Izmirliler, ellerindeki Türk bayraklariyla Kordon'u adeta gelincik tarlasina çevirecek. 

ARTIRILMIS GERÇEKLIK TEKNOLOJISI ILE KURTULUS GÜNÜ CANLANDIRILACAK 

Saatler 20:30’u gösterdiginde, Türkiye’de bugüne dek sergilenmis en büyük sahne sovlarindan biri için geri sayim baslayacak. DJ Ersin’in alandakileri costuracak performansinin ardindan Gündogdu Meydani'nda, 180 dansçinin katilimiyla artirilmis gerçeklik destekli isgal ve kurtulusun canlandirilacagi interaktif teatral sov sahnelenecek. Toplam bin 300 metrekare led ekranin kullanilacagi sov, bu bakimdan Türkiye tarihinde yapilan en büyük prodüksiyon olacak. Bu etkinligin ardindan megastar Tarkan da yine Kordonboyu'nda konser vererek müzikseverlere unutulmaz saatler yasatacak. 

IZDENIZ’DEN EK SEFER

Bu muhtesem kutlamalara Izmirlilerin katilimini kolaylastirmak için IZDENIZ ek sefer düzenleyecek. Karsiyaka-Alsancak-Pasaport iskeleleri arasinda 15:00’ten etkinlik bitimine kadar yolcu yogunluguna göre, Göztepe Iskelesi’nden Alsancak Iskelesi’ne ise saat 19:00’da ek sefer yapilacak. 

KUTLAMALAR 10 EYLÜL’DE DEVAM EDECEK

Izmir Büyüksehir Belediyesi, kurtulus günü kutlamalarina 9 Eylül sonrasinda da devam edecek. Büyüksehir Belediyesi, Atatürk’ün Izmir’e gelis günü olan 10 Eylül’de de AirShow gösterileri yapacak. Gösteriler 15:30’da baslayip 20:30’da sonlanacak. Saat 16:00’da ise Gündogdu Meydani’nda 100. Yil Ani Tasi, Baskan Tunç Soyer’in katilimiyla yerine konulacak.

ÜNLÜ SANATÇILARDAN SENFONI ORKESTRASI ESLIGINDE IZMIR TÜRKÜLERI 

Izmir’in kurtulusunun 100. yili, Atatürk'ün Izmir'e ayak bastigi 10 Eylül aksami ise çok özel bir programla taçlandirilacak. Sevilen sanatçilar, Izmir Kültürpark Çim Alan’da, Adnan Saygun Senfoni Orkestrasi esliginde ve Tulug Tirpan’in müzik direktörlügünde Izmir’in birbirinden güzel türkülerini seslendirecek.

11 Eylül Pazar günü ise Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin düzenledigi 9 Eylül Maratonu kosulacak, 07:00’da baslayacak maratonun ödül töreni ise saat 10:00’da yapilacak.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °