DIKILI’DE KÜLTÜR, EDEBIYAT VE SANAT RÜZGARLARI ESTI

Dikili Belediyesi, 10 gün boyunca düzenledigi etkinliklerle 7’den 70’e tüm ilçe sakinlerini edebiyat, kültür ve sanatla bulusturdu.

Kültür-Sanat 3.09.2022 12:37:32 0
DIKILI’DE KÜLTÜR, EDEBIYAT VE SANAT RÜZGARLARI ESTI

Dikili Belediyesi, 10 gün boyunca düzenledigi etkinliklerle 7’den 70’e tüm ilçe sakinlerini edebiyat, kültür ve sanatla bulusturdu.

“Kitap Dikili’de Güzel” sloganiyla kent tarihinde bir ilke imza atan Dikili Belediyesi, Yayincilar Kooperatifi (YAYKOOP) is birligi ile 22-28 Agustos 2022 tarihleri arasinda  “1. Dikili Kitap Günleri”ni düzenledi.

Dikili 75. Yil Park’inda gerçeklesen 1. Dikili Kitap Günleri’nin açilis konusmalarini, CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba, Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz ve YAYKOOP Yönetim Kurulu Baskani Elif Akkaya yapti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Istanbul Milletvekili  Yunus Emre, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç, CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, CHP 25-26. Dönem Milletvekili Zeynep Altiok, CHP Parti Meclisi Üyesi  Yasar Seyman ülke gündemine iliskin görüslerini, Kitap Günleri süresince paylastilar.

Etkinlikler kapsaminda Emre Kongar, Ihsan Eliaçik, Sedef Kabas, Mine Sögüt, Baris Ince, Saygi Öztürk, Sükrü Erbas gibi ülkenin taninan gazeteci, yazar ve sairleri, söylesi ve imza etkinliklerinde okurlariyla bir araya geldi. Bir hafta boyunca binlerce kitap seçenegi sunan 62 yayinevinin stantlari Dikili ve kent disindan gelen vatandaslardan yogun ilgi gördü.

DIKILI’DE 30 AGUSTOS ZAFERI’NIN 100. YIL DÖNÜMÜNDE FESTIVAL COSKUSU

Kültür sanat etkinliklerine ara vermeyen Dikili Belediyesi, 30-31 Agustos ve 1 Eylül 2022 tarihlerinde 36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ni düzenledi.  Binlerce vatandasin katildigi 100. Yil Zafer Korteji ile 30 Agustos Zafer Bayrami’nin da kutlandigi festivalin ilk gününde açilis konusmalarini, CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz yapti.

Festival kapsaminda ülke gündeminin degerlendirildigi panellere konusmaci olarak CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Kahramanmaras Milletvekili Ali Öztunç, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Baskani ve Artvin Milletvekili Ugur Bayraktutan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Izmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, akademisyenler Prof. Dr. Esin Davutoglu Senol Prof. Dr. Baris Övgün, siyaset bilimci Dr. Ali Mert Tascier katildi.

Festivalde Türkiye’nin en köklü müzik gruplarindan Yeni Türkü ve pop müzigin ünlü isimlerinden Derya Ulug sahne aldi, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nun “Süt Kardesler” oyunu sahnelendi. Yazar-Yönetmen Nebil Özgentük’ün “Cumhuriyet’e Uzanan Yol” ve “Kadinlarimiz, Baris ve Demokrasi” konulu belgesel sunumlari gerçeklesti. 

3 gün süren festival boyunca  Sevgi Yolu’nda Aerobik Dans-Pilates-Yoga  etkinlikleri düzenlendi. Kadin Haklari Parki’nda Dikili Belediyesi Çini-Seramik, Islak Keçe, Yagcibedir Hali Dokuma Sergisi, Nurhayat Türkmen Resim Sergisi, Dikili Belediyesi Çocuk Resim Kursu Sergisi, Dikili Fotograf Kulübü’nün Karma Fotograf Sergisi stantlardaki yerlerini aldi. Çocuklar, Savas Tercan Tiyatrosu’nun palyaço, tahta bacak, balon sisirme, yüz boyama, kukla ve tiyatral animasyon etkinliklerinde eglenceli vakit geçirdi.

BASKAN KIRGÖZ: “DIKILI, 10 GÜN BOYUNCA EDEBIYATI, KÜLTÜR  VE SANATI DOLU DOLU YASADI”

Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz, “Kent tarihinde bir ilke daha imza atarak ‘1. Dikili Kitap Günleri’ni gerçeklestirdik. Dikili’mizin sokaklarinda edebiyat konusuldu, siirler okundu. Günesin en güzel battigi yer Dikili’mizde denizden esen meltemin getirdigi iyot kokusu, kitap kokusuyla birleserek tüm kenti sardi. Ülkemizin degerli  edebiyatçilarini, yazarlarini, sairlerini, aydinlarini, siyasetçilerini imza etkinlikleri ve söylesilerde halkimizla bulusturduk. 62 yayinevinin binlerce kitap seçenegi sundugu  stantlarimiz kentimizde yasayan hatta çevre il ve ilçelerden gelen  çok sayida vatandasimizin ilgi odagi oldu” dedi.

“BÜYÜK ZAFER’IN 100. YILINI FESTIVALIMIZ ILE TAÇLANDIRDIK”

'1. Dikili Kitap Günleri'nin ardindan 36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ne de ev sahipligi yaptiklarini belirten Baskan Kirgöz, sunlari söyledi:

“Ebedi Baskomutanimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi Büyük Zafer’in 100. yil dönümünde 30 Agustos Bayrami’mizi halkimizin katilimiyla 100. Yil Zafer Korteji’i ile taçlandirdik. 3 gün süren festivalimizde ülkemizin degerli siyaset insanlarini, akademisyenlerini, sanatçilarini halkimizla bulusturduk. 1 Eylül Dünya Baris Günü’nü de bu vesileyle kutlamis olduk. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Kuzey Ege’nin parlayan yildizi Dikili’mizi kültür ve sanat kenti yapma yolunda kararli adimlarla ilerliyoruz.”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °