59. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI ULUSAL UZUN METRAJ YARISMA JÜRISI AÇIKLANDI

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasinda düzenlenecek 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi Jürisi belli oldu. Jüri baskanligini y

Güncel 2.09.2022 11:04:07 0
59. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI ULUSAL UZUN METRAJ YARISMA JÜRISI AÇIKLANDI

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasinda düzenlenecek 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi Jürisi belli oldu. Jüri baskanligini yönetmen-yapimci-senarist Yesim Ustaoglu’nun üstlendigi Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nin diger jüri üyeleri oyuncu-yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan, yönetmen-senarist Azra Deniz Okyay, müzisyen Harun Tekin, sair Haydar Ergülen, oyuncu Nurgül Yesilçay ve görüntü yönetmeni Ugur Içbak’tan olusuyor.

59. Antalya Altin Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi jürisinin baskanligini; 1984 yilinda ilk kisa filmi “Bir Ani Yakalamak” ile baslayan ve 2016’da Antalya Film Festivali’nin Uluslararasi Yarismasi’nda En Iyi Film Ödülünü alan “Tereddüt”e uzanan filmografisinde her daim üreten, filmleri Venedik, Berlin, San Sebastian, Abu Dhabi, Moskova, Tokyo gibi önemli festivallerden övgü ve ödüller ile dönen, Türk sinemasinin auteur yönetmenlerinden, senarist ve yapimci Yesim Ustaoglu yürütecek.

Altin Portakal heyecani yasayacak 10 filmi degerlendirecek jüri üyeleri ise oyuncu-yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan, yönetmen-senarist Azra Deniz Okyay, müzisyen Harun Tekin, sair Haydar Ergülen, oyuncu Nurgül Yesilçay ve görüntü yönetmeni Ugur Içbak olacak.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in baskanligini yaptigi 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin idari direktörlügünü Cansel Tuncer, yönetmenligini Ahmet Boyacioglu üstlenirken, sanat yönetmenligini Basak Emre, Antalya Film Forum direktörlügünü ise Armagan Lale ve Pinar Evrenosoglu yürütüyor.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °