ALI ÖZTUNÇ: "DELI KADIR'IN BIRAKTIGI BOSLUGU ISMAIL KAHRAMAN DOLDURMAYA ÇALISIYOR"

CHP Izmir Baskanligi'nin düzenledigi 30 Agustos Zafer Bayrami törenine CHP genel baskan yardimcilari Ali Öztunç ve Seyit Torun da katildi. Öztunç, eski TBMM Baskani Ismail Kahraman'in sehirlerin kurtulus yil dönümü kutlamalariyla ilgili sözlerine tepki gö

Güncel 30.08.2022 16:53:02 0
ALI ÖZTUNÇ:

CHP Izmir Baskanligi'nin düzenledigi 30 Agustos Zafer Bayrami törenine CHP genel baskan yardimcilari Ali Öztunç ve Seyit Torun da katildi. Öztunç, eski TBMM Baskani Ismail Kahraman'in sehirlerin kurtulus yil dönümü kutlamalariyla ilgili sözlerine tepki göstererek, "Fesli Kadir vardi, hatirlar misiniz? 'Deli, deli Kadir. Deli Kadir'in biraktigi boslugu Ismail Kahraman doldurmaya çalisiyor" dedi. Seyit Torun ise "Her ne kadar cumhuriyete kast edenler, demokrasiyi ortadan kaldirmaya çalisanlar, hakki hukuku gözetmeyenler olsa da inadina basarmak zorundayiz" diye konustu.

Izmir Cumhuriyet Meydani'ndaki törene CHP Genel Baskan Yardimcilari Seyit Torun ile Ali Öztunç'un yani sira Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, CHP ilçe belediye baskanlari, milletvekilleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, muhtarlar ve yurttaslar katildi.

CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, CHP Izmir Kadin Kollari Baskani Nurdan Senkal Uçar ile CHP Izmir Gençlik Kollari Baskani Burak Kotan Atatürk Aniti'na çelenk sundu. Ardindan saygi durusu yapildi ve Istiklal Marsi okundu.

ISMAIL KAHRAMAN'A TEPKI

CHP Genel Baskan Yardimcisi Öztunç, eski TBMM Baskani Ismail Kahraman'in "Sehirlerin kurtulus yildönümleri kutlaniyor. Kesinlikle karsiyim… Izmir'in kurtulusu 9 Eylül, kim demis? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarinin birkaç kat mislini aldi” sözlerine tepki gösterdi. Ali Öztunç sunlari söyledi:

"30 Agustos Bayramimiz kutlu olsun. Birileri 30 Agustos'tan bir iki gün önce bir yerlerde birtakim açiklamalar yapiyorlar. 'Efendim sehirlerin kurtulusunu kutlamak yanlistir. Niye kutluyoruz' gibi saçma sapan söylemlerde bulunuyorlar. Bu birisi maalesef bir dönem TBMM Baskanligi yapmis, bugün de Cumhurbaskanligi’nda görevde olan biri. Fesli Kadir vardi, hatirlar misiniz? 'Deli, deli Kadir. Deli Kadir'in biraktigi boslugu Ismail Kahraman doldurmaya çalisiyor. Unuttugu su. Bu millet sizin gibilere prim vermedi, vermeyecek. Biz sehirlerimizin kurtulus bayramini kutlayacagiz. 9 Eylül'de Izmir'de kutlanacak. 12 Subat'ta benim sehrimde Kahramanmaras'ta kutlanacak. Bu yüzyillar boyu devam edecek. Çatlasaniz da patlasaniz da devam edecek. Sizin derdiniz Kurtulus Savasi'yla, 30 Agustos'la. Biz çok iyi biliyoruz. Az kaldi, son 10 aylari. Millet bunlardan kurtulacak, bunlari yollayacak. Hep beraber daha büyük coskuyla hem bayramlarimizi hem de kurtulus günlerimizi kutlayacagiz. Önümüzdeki yil 30 Agustos'ta ben iktidar partisinin milletvekili olarak gelecegimi biliyorum."

TORUN: "INADINA BASARMAK ZORUNDAYIZ"

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun da söyle konustu:

"Vatan topraklari kolay kazanilmadi. Verdigimiz ulusal mücadele sonucunda cumhuriyetimize kavustuk. Bugün her ne kadar cumhuriyete kastedenler, demokrasiyi ortadan kaldirmaya çalisanlar, hakki hukuku gözetmeyenler olsa da inadina basarmak zorundayiz. Birlikte basaracagiz, mücadele edecegiz. Bu ülkenin sorunlari çözecek sermaye ve insan birikimi var. Tek seye ihtiyacimiz var. O da kaynaklari dogru yerde kullanmaya, dogru yönetilmeye. Insallah onu da ilk seçimde ortaya koyacagiz. 9 Eylül'de de Izmir'in kurtulusunu ve partimizin kurulus yil dönümünü kutlayacagiz. Nice yillara diyorum. "

TUNÇ SOYER'DEN BARIS MESAJI

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de baris vurgusu yaptigi konusmasinda sunlari kaydetti:

"Zaferin, kurtulusun ve tam bagimsizligin günü olan 30 Agustos’ta burada olmak büyük bir gurur. Hasan Tahsin’in ilk kursunu sikmadan önceki son sözünü bilir misiniz? 'Sen basla, bitiren bulunur.' Bu olaganüstü kudretli söz, damarlarimizda dolasmaya devam eden Hasan Tahsin ruhunun siaridir. Önümüzdeki tüm engellere sikilan ilk kursunun tarifidir. Kurtulustan kurulusa uzanan yolun ta kendisidir. Bu yol, bizim yolumuzdur. Mustafa Kemal’in askerlerinin yoludur. Geçen hafta, Afyon’da, bu 100 yillik yürüyüsümüzü ete kemige büründürdük. Zafer yoluna, Kocatepe’den, Sayin Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu ile birlikte çiktik. Tam 400 kilometrelik bir yürüyüsü baslattik. Yürüdük çünkü biz hürriyetimize asigiz. Yürüdük çünkü bizim vefamiz var. Yürüdük çünkü hafizamizi tazeledikçe bu vatana olan baglilik ve sorumlulugumuz artiyor. Yürüdük, yürüyoruz ve yürüyecegiz. Kalici zaferlerin pusulasi daima barisi gösterir. Her hakiki zaferden geriye kalan en büyük miras, baristir. Zafer ne kadar büyükse baris o kadar kalicidir."

"BARISA SAHIP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ"

Tunç Soyer sözlerini söyle sürdürdü:

"Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, daima barismak için savasti. Bunun tersini yapmanin ise cinayet oldugunu söyledi. Dedi ki: “Savas zorunlu ve hayati olmali. Milleti savasa götürünce vicdanimda aci duymamaliyim. 'Öldürecegiz' diyenlere karsi 'Ölmeyecegiz' diye harbe girebiliriz. Lakin millet hayati tehlikeye ugramadikça savas bir cinayettir. Onun bütün zaferleri baris içindi. Bu inanç ve kararlilikla, milletimize yalnizca tarihin en büyük zaferini degil, ayni zamanda yüz yildir süren barisi miras birakti. Bir zaferi kazanmanin yolu savastan, o zaferi korumanin yolu ise baristan geçer. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde kazandigimiz büyük zaferin ardindan saglanan barisa simsiki sahip çikmak zorundayiz. Çünkü baris ayni zamanda refahin ve demokrasinin teminatidir. Bu nedenle, bu kararliligimizdan asla vazgeçemeyiz, vazgeçmeyecegiz. Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu bugün Zafer Bayrami mesajinda diyor ki 'Zaferin ardindan bir kahraman olarak Ankara'ya dönen büyük önder cumhuriyet düsünü hayata geçirmek için çalismaya basliyor. Bu düsü ‘barisin tatli günesi’ olarak tanimliyor. Biz de Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlari olarak söz veriyoruz ve diyoruz ki. 'Senin kurdugun cumhuriyetin ikinci yüzyilinda onu demokrasinin tatli günesiyle aydinlatacagiz. Baris sözcügünden rahatsiz olanlarin iki yakasi iki dünyada da ellerimizde olacak."

"O ZIHNIYETIN BIR TEMSILCISI"

CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel de Ismail Kahraman'a tepki gösterdigi konusmasinda sunlari kaydetti:

"Onlarca cephede zaferler kazanmis, milletin gönlünde ebediyen yasayacak olan ebedi Baskomutanimiz Mustafa Kemal, kazandigi tüm onurlu zaferlere ragmen, 'Harp zaruri ve hayati olmalidir. Millet hayati tehlikeye maruz kalmadikça, harp bir cinayettir' sözleriyle barisin ne kadar kiymetli oldugunu tüm dünyaya ögretmistir. Bundan 10 gün sonra tekrar burada bulusacagiz. Bu sefer Izmir’in kurtulusunun 100. yilini kutlamak için yine burada Cumhuriyet Meydani’nda bir araya gelecegiz. Dünya’da ikinci bir kent yoktur ki, bir milletin kurtulus mücadelesi hem o kentte baslasin, hem o kentte zaferle sonuçlansin. Izmir dünyada tektir. Ama buna ragmen; Izmir’in bu özelligini, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptiklarini, sehit ve gazilerimizi görmezden gelen, her firsatta küçümseyen ve itibarsizlastirmaya çalisanlar hala aramizda yasiyor. Bir dönem TBMM Baskanligi da yapmis olan Ismail Kahraman da o zihniyetin bir temsilcisi…

"AKP KAMBURUNDAN KURTARACAGIZ"

Kendilerini elestiren, saraya yandas olmayi kabul etmeyen sanatçi, akademisyen, gazeteci, sarkici, ögrenci, her kim varsa; hukuk kurallarini ve adalet sistemini hiçe sayarak, en agir müeyyideleri uygulayan tek adam zihniyeti; is kendi çatisi altinda rüsvet alan, ihaleye fesat karistiran, her türlü yolsuzlugu yapan danismanlara, müdürlere, bakanlara ve yandaslara gelince sagir, dilsiz ve yüzsüz oluyor. Halkin kursagina girecek iki lokmaya göz dikenler, millete zulmederek iktidarlarini korumaya ve daha da zenginlesmeye çalisanlar, bu ülkenin üzerindeki en büyük kamburdur. Buradan, Izmir Cumhuriyet Meydani’ndan ve Ata’mizin huzurundan halkimiza sözümüz olsun. Bu adaletsizlikleri, bu yoksullugu, yandaslarla birlikte ülke kaynaklarinin sömürülmesini, 20 yildir süre gelen baski, tehdit ve ayristirici zihniyeti, 30 Agustos Zafer Bayramimizin 101. Yilinda, siyasi tarihin karanlik sayfalarina göndermis olacagiz. Halkimizi, saray ve tek adam yönetiminden, Cumhuriyetimizi saltanat sevdalilarindan, Türkiye’yi sirtindaki AKP kamburundan kurtaracagiz."


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °