GÜLSEN ÇOLAKOGLU IÇIN "KATLI VACIPTIR" DIYEN YENI REFAH PARTILI ÖMER YILDIZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Halkin Kurtulus Partisi (HKP), aylar önce imam hatipliler ile ilgili sarf ettigi ve ortaya çikinca da özür diledigi sözler üzerine tutuklanan sarkici Gülsen Çolakoglu için “Katli vaciptir” diyen Yeniden Refah Partili Ömer Yildiz, “Namaz kilmayan öldürüleb

Güncel 27.08.2022 14:07:19 0
GÜLSEN ÇOLAKOGLU IÇIN

Halkin Kurtulus Partisi (HKP), aylar önce imam hatipliler ile ilgili sarf ettigi ve ortaya çikinca da özür diledigi sözler üzerine tutuklanan sarkici Gülsen Çolakoglu için “Katli vaciptir” diyen Yeniden Refah Partili Ömer Yildiz, “Namaz kilmayan öldürülebilir” diyen ilahiyatçi Ebubekir Sifil ile “Namaz kilmayan ve oruç tutmayan sopalanabilir” diyen imam Halil Konakci hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Istanbul'da 4 ay önce verdigi bir konser sirasinda imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkinda sorusturma baslatilan sarkici Gülsen, önceki gün gözaltina alinmasinin ardindan çikarildigi nöbetçi Istanbul Sulh Ceza Hâkimligi’nce, “Halki kin ve düsmanliga alenen tahrik” suçundan tutuklandi.

Yeni Refah Partisi RP eski Ilçe Baskani Ömer Yildiz, Twitter hesabindan, Gülsen Çolakoglu için “Bu kadinin katli vaciptir. Gülsen tutuklansin” ifadesini kullanmisti. Öte yandan, ilahiyatçi Ebubekir Sifil, “Adam keyfi olarak namazi sürekli biçimde aksatiyorsa cezaya çarptirilir. Çagirilir, azarlanir. Çagirilir, tekdir edilir. Çagirilir, dövülür. Devam ederse taziren (hakimin veya devlet yöneticisinin takdirine bagli olarak yapilan cezalandirma) öldürülebilir” derken; imam Halil Konakci ise “Dinde zorlama var. Nasil var? Namaz kilmamanin hukukta cezasi var. Simdi uygulanmiyor olabilir. Oruç tutmamanin dinde cezasi var. Sopalama var. Demek ki zorlama var” demisti.

3 ISME 6 SUÇLAMA YÖNELTILDI

HKP avukatlari; Ömer Yildiz, Ebubekir Sifil ve Halil Konakci’nin “anayasayi ihlal”, “halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama”, “halk arasinda korku ve panik yaratmak amaciyla tehdit”, “suç islemeye tahrik”, “suçu ve suçluyu övme”, “görev sirasinda din hizmetlerini kötüye kullanma” suçlarini islediklerini belirterek, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu. HKP avukatlari tarafindan verilen dilekçede, Ömer Yildiz, Ebubekir Sifil ve Halil Konakci hakkinda sorusturma yürütülerek kamu davasi açilmasi talep edildi.

"ÜLKEMIZ NE YAZIK KI ORTA ÇAGCI GERICILIGIN ALTINDA INIM INIM INLEMEKTEDIR”

Suç duyurusuna iliskin HKP avukati Dogan Zafer Çingi sunlari söyledi:

"Ülkemiz ne yazik ki Orta Çagci gericiligin altinda inim inim inlemektedir. Halkin Kurtulus Partisi olarak bu orta çagci gericilige karsi hem hukuki hem de siyasi mücadelemizi sürdürüyoruz. AKP’giller iktidarinda, bu Orta Çagci gerici kisiler o kadar palazlandi ki artik insanlarimizi öldürmeye ve katletmeye yönelik çagrilar yapmaktadirlar. Iste biz bu yapilan çagrilardan üç Orta Çagci gerici kisiye suç duyurusunda bulunduk. Bunlardan ilki Ebubekir Sifil isimli bir Orta Çagci gerici kisi. Bu kisi 2019 yilinda yayinladigi bir videoda ‘namaz kilmayanlarin öldürülebilecegini’ savunan bir kisidir. Ikinci Orta Çagci gerici kisi ise yine bir zamanlar hilafet çagrisinda da bulunan Halil Konakci isimli Orta Çagci bir gerici kisidir. Bu kisi de yine bir öncekine benzer sekilde ‘namaz kilmayan kisilerin ve oruç tutmayan kisilerin sopalanabilecegini’ savunan bir Orta Çagci gericidir. Üçüncü kisi ise Yeniden Refah Partisi eski Ilçe Baskani Ömer Yildiz’dir. Ömer Yildiz, hukuksuz bir sekilde tutuklanan sarkici Gülsen hakkinda ‘Katli vaciptir’ diyecek kadar gözü dönmüs bir gericidir. Halkin Kurtulus Partisi olarak bu suç duyurumuzu, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na bu üç Orta Çagci gerici meczup hakkinda yaptik.”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °