TUNÇ SOYER'DEN 'ASBESTLI GEMI' AÇIKLAMASI: "BUGÜN, IZMIR'IN ÇIFTE BAYRAMI; KUTLU OLSUN"

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum'un "Asbestli gemi Sao Paulo'nun Türk kara sularina girmesine izin verilmeyecektir" açiklamasini degerlendirdi. Soyer, "Bugün, Izmir’in çifte bayrami; k

Güncel 26.08.2022 20:06:00 0
TUNÇ SOYER

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum'un "Asbestli gemi Sao Paulo'nun Türk kara sularina girmesine izin verilmeyecektir" açiklamasini degerlendirdi. Soyer, "Bugün, Izmir’in çifte bayrami; kutlu olsun. Büyük Taarruz'un 100. yili ve ‘ölüm gemisi'nin geri gönderilisi bugün, 26 Agustos’ta gerçeklesti" dedi.

Tunç Soyer, Bakan Kurum’un asbestli gemi Sao Paulo'nun Türk kara sularina girmesine izin verilmeyecegini duyurmasinin ardindan sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimda sunlari kaydetti:

"Bugün, Izmir’in çifte bayrami; kutlu olsun. Büyük Taarruz'un 100. yili ve ‘ölüm gemisi'nin geri gönderilisi bugün, 26 Agustos’ta gerçeklesti. Zehir yüklü, asbestli gemi NAE Sao Paulo'nun Aliaga’ya gelisine itiraz etmis, ‘Izmir dünyanin çöplügü degildir, olmayacak’ demistik. Kamuoyu olusturmamiza destek olan tüm paydaslarimiza, tepkilerini kararlilikla veren, tek yürek olup bizi yalniz birakmayan tüm vatandaslarimiza ve karari alan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’na çok tesekkür ediyorum. Sürecin takipçisi olmaya devam edecegiz."

BAKAN KURUM ONAYIN IPTAL EDILDIGI AÇIKLAMISTI

Brezilya donanmasina ait savas gemisi NAE Sao Paulo'nun Izmir’in Ailaga ilçesinde sökülmesi için daha önce izin veren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, kamuoyundaki tepkiler üzerine geri adim atmisti. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, konuyla ilgili bugün, “Tehlikeli Madde Envanter Raporu’nun Bakanligimiza sunulmamasi nedeniyle NAE Sao Paulo isimli gemi için verilmis olan sartli notifikasyon onayinin iptal edilmesine karar verilmistir. Bu karar dogrultusunda, geminin Türk kara sularina girmesine izin verilmeyecektir” açiklamasini yapmisti.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °