IZMIR KENT KONSEYI BASKANI ADNAN AKYARLI HAYATINI KAYBETTI

Izmir Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Adnan Oguz Akyarli bir süredir tedavi gördügü Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde bu sabah hayatini kaybetti. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Akyarli’nin vefatindan büyük üzüntü duydugunu belirte

Güncel 26.08.2022 15:23:18 0
IZMIR KENT KONSEYI BASKANI ADNAN AKYARLI HAYATINI KAYBETTI

Izmir Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Adnan Oguz Akyarli bir süredir tedavi gördügü Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde bu sabah hayatini kaybetti. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Akyarli’nin vefatindan büyük üzüntü duydugunu belirterek, “Türkiye çok degerli bir aydinini kaybetti. Hepimizin basi sag olsun” dedi. Prof. Dr. Akyarli için yarin saat 15.00’te  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde anma töreni düzenlenecek. 

Bilim ve siyaset dünyasina önemli hizmetleri bulunan, 2009-2014 yillari arasinda Izmir Büyüksehir Belediyesi meclis üyesi olarak görev yapan, ayni dönem meclis baskan vekilligini de üstlenen, son olarak Izmir Kent Konseyi Baskanligi ve IZELMAN Yönetim Kurulu Baskanligi’ni yürüten Prof. Dr. Adnan Oguz Akyarli hayatini kaybetti. Bir süredir Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Akyarli bu sabah 06.20’de hayata gözlerini yumdu. 

"TÜRKIYE DEGERLI BIR AYDININI KAYBETTI"

Aci haberi Afyon Kocatepe’de alan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer büyük üzüntü yasadigini belirterek, “Türkiye maalesef çok degerli bir aydinini kaybetti. Bilim ve siyaset alaninda kente ve ülkeye önemli hizmetler vermis, benim de yol arkadasligi yapmaktan onur duydugum bir isimdi. Hocamizi asla unutmayacagiz ve anisini Izmir’de sonsuza dek yasatacagiz. Hepimizin basi sag olsun” dedi.
Prof. Dr. Adnan Oguz Akyarli’nin safra kesesi kaynakli çoklu karaciger metastasi sonrasinda gelisen kardiyopulmoner yetmezlik sonucu hayatini kaybettigi belirtildi. 

ANMA VE CENAZE TÖRENLERI YARIN

73 yasinda hayata veda eden Akyarli için yarin (27 Agustos Cumartesi) saat 15.00’te Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde anma töreni düzenlenecek. Küçükyali Hamidiye Camii’nde ikindi namazini müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan Akyarli’nin naasi Urla Zeytinalani Mezarligi’nda topraga verilecek. 

PROF. DR. ADNAN AKYARLI: 

1949 yilinda Adapazari’nda dogdu. Ilkögrenimini Mardin, Bursa ve Edremit’te, orta ögretimini Edremit Lisesi’nde, lise egitimini Eskisehir Atatürk Lisesi’nde tamamladi. 1971 yilinda ITÜ Insaat Fakültesi'nden "Insaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun olan Akyarli, 1975 yilinda "Doktor Mühendis", 1980 yilinda "Kiyi ve Liman Yapilari" dalinda "Doçent", 1987 yilinda "Hidrolik" ve 1988 yilinda ise "Deniz Teknolojisi" dallarinda olmak üzere iki kez "Profesör" unvani aldi. “Ikinci Üniversite” kapsaminda Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik”, ardindan “Web Tasarimi ve Kodlama” programlarini bitirdi. Akyarli “Yerel Yönetimler” programinda da egitimini sürdürmekteydi.

1972-1998 sürecinde Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri Insaat Mühendisligi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nde çesitli düzeylerde yönetim sorumluluklari alan Akyarli, 1998 yilinda emekli oldu. Bu süreçte yetmis bes civarinda ulusal ve uluslararasi projenin yöneticiligini yapti, yurt içinde ve disinda yayinlanmis 320 civarinda eser birakti. 

1998-2009 yillari arasinda Türkiye-Belçika ortakligindaki bir sirkette üst düzey yönetici olarak çalisti ve özel sektörde önemli görevler üstlendi. Akyarli, 2009-2014 döneminde "Izmir Büyüksehir Meclisi Baskan Vekili ve Imar Komisyonu Baskan Vekili” ve “Konak Belediye Meclisi Baskan Vekili ve Imar Komisyonu Baskani” olarak, CHP Izmir Il Baskanligi bünyesinde Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Kentsel Dönüsüm Komisyonu Baskani olarak görev yapti. 

Konak Kent Konseyi Kurucu ve Onursal Baskani, Karabaglar Kent Konseyi Önceki Baskani, Izmir Kent Konseyleri Birligi Kurucu Dönem Sekreteri ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucu Dönem Baskani olan Akyarli, çok sayida mesleki örgütün, dernegin, vakfin ve yeni nesil Biyoekonomi Kooperatifi’nin kurucu üyesi oldu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °