KILIÇDAROGLU: "ADALETE IHANET ETMEYIN; SANATÇIYI HEMEN SERBEST BIRAKIN!”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, sarkici Gülsen Çolakoglu’nun nisan ayinda verdigi bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanmasina, “Ey vatan kurtaran savci ve hakim, ‘Çürükler, adiler, s..tükler, cibilliyetsizler...

Güncel 26.08.2022 10:42:00 0
KILIÇDAROGLU:

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, sarkici Gülsen Çolakoglu’nun nisan ayinda verdigi bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanmasina, “Ey vatan kurtaran savci ve hakim, ‘Çürükler, adiler, s..tükler, cibilliyetsizler...’ bunlar kimin laflaridir? Bunlari bu aziz millete kim söyledi? Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçiyi hemen serbest birakin!” tepkisini gösterdi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, sarkici Gülsen Çolakoglu’nun nisan ayinda verdigi bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek, “halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama” iddiasiyla tutuklanmasina tepki gösterdi.

Kiliçdaroglu, sosyal medya hesabinda; su açiklamayi yapti:

“Farkli hayat tarzlarina sahip gençlerin arasinda uzun bir zamandir baris rüzgarlari esmektedir. Amacini asmis bir sakayi alip, gençlerimizi birbirine düsürmektir hedef. Biraz daha iktidarda kalmak için, daha çok çalmak ve çirpmak için.

Gençlere sesleniyorum, bu adaletsiz düzenin sonu geliyor. Sizleri kiskirtarak ve bölerek bu ülkeyi yönetmeye çalisiyorlar. Önümüzdeki seçimde sizler büyük bir rol oynayacaksiniz. Bir olmak, kiskirtmalara karsi birbirinize kenetlenmek sizin elinizde.

Ey vatan kurtaran savci ve hakim, ‘Çürükler, adiler, s..tükler, cibilliyetsizler...’ bunlar kimin laflaridir? Bunlari bu aziz millete kim söyledi? Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçiyi hemen serbest birakin!”


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °