TIYATRONUN YENI YILDIZLARI BASKENTTE YETISECEK

Ankara Büyüksehir Belediyesi Altindag Gençlik Merkezi, konservatuvara hazirlanan ögrencilere destek olmak ve sahneyle bulusmak isteyen vatandaslara yönelik yetenek seçme ve degerlendirme sinavi düzenledi. 20-21 Agustos’ta düzenlenen ve yaklasik 200 kisini

Kültür-Sanat 23.08.2022 18:50:12 0
TIYATRONUN YENI YILDIZLARI BASKENTTE YETISECEK

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB) Altindag Gençlik Merkezi, konservatuvara hazirlanan ögrencilere destek olmak ve sahneyle bulusmak isteyen vatandaslara yönelik yetenek seçme ve degerlendirme sinavi düzenledi. 20-21 Agustos’ta düzenlenen ve yaklasik 200 kisinin katildigi seçmelerde tiyatro oyunculugu, dogaçlama, güzel konusma, sahne hâkimiyeti ve san (müzik) alanlarinda degerlendirmeler yapildi.

ABB, Baskentte kültür ve sanati önceleyen çalismalara imza atmaya devam ediyor. Baskenti sanatin merkezi hâline getirmek için de mesai harcayan ABB, hem konservatuvar sinavlarina hazirlanan ögrencilere destek olmak hem de sahneyle bulusmak isteyen adaylar için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

UZMAN EGITMENLER ESLIGINDE TIYATRO EGITIMI

Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligina bagli Altindag Gençlik Merkezi, Baskentte yeni yetenekleri kesfetmek için tiyatro egitim süreci baslatti. 20-21 Agustos’ta Altindag Gençlik Merkezi’nde düzenlenen, 14 yas ve üzeri yaklasik 200 adayin katildigi seçmelerde tiyatro oyunculugu, dogaçlama, güzel konusma, sahne hâkimiyeti ile san (müzik) alaninda yetenek seçme ve degerlendirme sinavi yapildi. 60 asil ve 10 yedek aday seçmeleri basariyla tamamlarken egitimler, eylül ayinda baslayacak ve Altindag Gençlik Merkezi Tiyatro Salonunda gerçeklesecek. Adaylar, uzman egitmenler esliginde 9 ay boyunca tiyatro egitimi alacak.

AMAÇ YENI YETENEKLERI TIYATROYA KAZANDIRMAK

Tiyatroya yeni yetenekler kazandirmak için seçmeler düzenlediklerini belirten Altindag Gençlik Merkezi Idarecisi Murat Sayki, “Baslatmis oldugumuz projedeki amacimiz sahneseverleri ve tiyatroseverleri sahnede bir araya getirmek ve ayni zamanda konservatuvar egitimi alacak ögrencilerimize destekte bulunmak. Yaklasik 200 kisilik basvuru oldu. 2 gün süren seçmelerimiz tamamlandiktan sonra egitimlerimize baslayacagiz. Egitimler sonrasinda seçtigimiz tiyatro ögrencilerimizin çesitli tiyatro oyunlarini Ankaralilara ücretsiz olarak sergiletmeyi amaçliyoruz" dedi.

Tiyatroseven herkesi beklediklerini belirten Altindag Gençlik Merkezi Tiyatro hocasi Emin Kutluca ise “Yeni yetisen oyuncularimizi sahneye hazirlamak için bu egitimleri düzenliyoruz. Konservatuvara hazirlanan ögrencilere de destek olmak istiyoruz. Egitimlerimiz ücretsiz olarak gerçeklesecek” diye konustu.

ADAYLARDAN ABB’YE TESEKKÜR

ABB’nin düzenledigi seçmelere katilarak hayallerine kavusmaya bir adim yaklasan adaylar, kendilerine sunulan firsat için tesekkür ettiklerini belirterek sunlari söyledi:

-Fatma Ayse Sen:“Tiyatro ile ilgili arastirmalar yaptigimi bilen arkadasim Ankara Büyüksehir Belediyesinin seçmeler düzenledigini söyledi. Ben de tiyatro asigi biri olarak seçmelere katildim. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”

-Esmanur Erden: “Küçüklügümden bu yana tiyatro hayalim vardi. Babamda Ankara Büyüksehir Belediyesinin tiyatro egitimi için seçmeler düzenleyecegini görmüs, bana söyledi. Ben de bugün seçmelere katildim çok mutluyum.”

-Ramazan Ülker: “Metroda seyahat ederken Ankara Büyüksehir Belediyesinin ilanini gördüm. Hemen fotografini çektim ve arayarak basvurdum. Bugün de seçmelere geldim. Çok mutluyum.’’


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °