KUSADASI BELEDIYESI’NDEN BALIKÇILAR MEYDANI’NDA ÜCRETLI KONSER IDDIASINA ILISKIN AÇIKLAMA

Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan, AKP Kusadasi Ilçe Baskani Mustafa Gökçe’nin Balikçilar Meydani'nda düzenlenen konserlerin ücretli oldugu iddiasina iliskin, “Tipki diger etkinliklerimiz gibi Balikçilar Meydani konserleri de tüm halkimiza

Kültür-Sanat 22.08.2022 15:34:26 0
KUSADASI BELEDIYESI’NDEN BALIKÇILAR MEYDANI’NDA ÜCRETLI KONSER IDDIASINA ILISKIN AÇIKLAMA

Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan, AKP Kusadasi Ilçe Baskani Mustafa Gökçe’nin Balikçilar Meydani'nda düzenlenen konserlerin ücretli oldugu iddiasina iliskin, “Tipki diger etkinliklerimiz gibi Balikçilar Meydani konserleri de tüm halkimiza açiktir ve giris ücretine tabi degildir” açiklamasi yapti. 

Kusadasi Belediyesi tarafindan bugün yapilan yazili basin açiklamasinda, “Balikçilar Meydani konserlerinin Cumhurbaskanligi tarafindan yayinlanan Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi dogrultusunda Çevre, Sehircilik ve Iklim Bakanligi’ndan alinan etkinlik ve bütçe ile ilgili izin yazisina istinaden düzenlendigini” belirtilerek, “Tipki diger etkinliklerimiz gibi Balikçilar Meydani konserleri de tüm halkimiza açiktir ve giris ücretine tabi degildir” denildi.

Baskan Yardimcisi Turan’in konu ile ilgili yaptigi basin açiklamasi ise söyle:

“AK Parti Kusadasi Ilçe Baskani Sayin Mustafa Gökçe’nin, Belediyemiz tarafindan Balikçilar Meydani’nda düzenlenen konserlere iliskin iddialari gerçegi yansitmamaktadir. 2019 yilinda alt ve üst yapisini bütünüyle yenileyerek modern ve estetik bir görünüme kavusturdugumuz Balikçilar Meydani, kentimizin en önemli cazibe merkezleri arasinda yer almaktadir. Pandemi döneminde halkimiza moral saglamak ve esnafimiza katkida bulunmak amaciyla düzenlemeye basladigimiz Balikçilar Meydani konserleri, gerek vatandaslarimizdan gerekse de esnafimizdan gelen yogun talep nedeniyle pandemi sonrasi süreçte de devam etmektedir.

Kusadasi Belediyesi olarak çalismalarimizi, kentimizin kaliteli kültür ve sanat etkinlikleri ile anilmasi, düzenledigimiz etkinliklerin tüm kesimlere açik ve herkes için ulasilabilir olmasi hedefi ile sürdürmekteyiz. Bu kapsamda sadece Balikçilar Meydani’nda degil, Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani, Sahil Siteleri, Kirazli, Güzelçamli, Davutlar, Degirmendere ve Sogucak mahallerinde de düzenledigimiz çesitli konser ve etkinliklerle halkimizi sanatla bulusturmaktayiz. Tipki diger etkinliklerimiz gibi Balikçilar Meydani konserleri de tüm halkimiza açiktir ve giris ücretine tabi degildir.

Balikçilar Meydani konserleri, Cumhurbaskanligi tarafindan yayinlanan 2021/14 sayili Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi dogrultusunda Çevre, Sehircilik ve Iklim Bakanligi’ndan alinan etkinlik ve bütçe ile ilgili izin yazisina istinaden düzenlenmekte olup ‘Açik Ihale Usulü’ ile organizasyon hizmeti alimi olarak gerçeklestirilmektedir. Konserlerin bütçesi Bakanlik tarafindan verilen izin kapsaminda Belediyemiz tarafindan karsilanmakta olup 2022 yaz dönemi boyunca Balikçilar Meydani’nda düzenlenen üç konser için; sanatçilarin kaseleri, ulasim, konaklama, yeme-içme, kulis ve kulis riderlari, nakliye ve tasima, ses, sahne, isik sistemleri ve orkestra hizmet bedelleri dâhil olmak üzere 952.000 TL bedel ile sözlesmeye baglanmistir.

Kusadasi Belediyesi olarak yürüttügümüz tüm çalismalar gibi kültür-sanat alaninda düzenledigimiz etkinlikleri de yasalar dogrultusunda, kamu kaynaklarini en etkin ve verimli biçimde kullanma ilkesi dogrultusunda düzenlemekteyiz. Sahip oldugumuz açiklik ve seffaflik ilkesi ile de halkimiza hiçbir konuda hesap vermekten kaçinmamiz söz konusu dahi degildir. Kusadasi halki tüm bunlari çok iyi bilmekte ve siyasi amaçlarla yapilan gerçek disi yorum ve elestirilere itibar etmemektedir.”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °