CHP’li Balaban’dan ‘50 Bin Kisi’ Açiklamasi: Sanirim Bir Hayal Gördü

Cumhurbaskani ve AKP Genel baskani Recep Tayyip Erdogan’in geçtigimiz haftasonu Manisa’da gerçeklestirdigi toplu açilis töreni ile ilgili basin toplantisi düzenleyen CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban çarpici açiklamalarda bulundu.

Güncel 22.08.2022 13:56:00 0
CHP’li Balaban’dan ‘50 Bin Kisi’ Açiklamasi: Sanirim Bir Hayal Gördü

Parti binasinda düzenledigi basin toplantisinda CHP Manisa Il Baskani Balaban, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “50 bin kisi var’ sözlerinden, üzüm fiyati açiklamasina ve yasanan aksakliklara kadar birçok konuya degindi. 
“KENTE BÜYÜK BIR EZIYET YASATTI”
 CHP Manisa Il Baskani Balaban açiklamasinin ilk kisminda Cumhurbaskani Erdogan’in Manisa’yi ziyareti sirasinda kentte yasanan aksakliklara deginerek, hafta sonu özellikle trafik konusunda vatandaslara büyük bir eziyet yasatildigini ifade etti. 
CHP’li Balaban açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Geçtigimiz hafta sonu Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Manisa’da bir miting düzenledi. Elbetteki Cumhurbaskaninin miting düzenlemek en dogal hakkidir. AKP’li ve MHP’li tüm seçmenlere de saygiliyiz. Onlarinda mitinge katilmak en dogal haklari. Ancak Cumhurbaskani’nin Manisa’ya geldigi gün ve onun ertesi günkü kentteki yasam felç oldu. Cuma gününden itibaren birçok caddelerde araçlarin kaldirilmasi, bir çok noktada giris yasaklarini baslamasi, Cumartesi sabahi ile birlikte kentte merkez girmek insanlarin için bir iskence haline dönüstü. Cumhurbaskanini Manisa’dan ayrildigi geceye kadarda bu iskence devam etti. Cumhurbaskani Büyüksehir belediyesi ziyareti sirasinda Mimar Sinan Bulvari’ndaki trafik felç oldu. Kendim bile o gece saat 21.30’da laleli bölgesinden Anemon Otel kavsagina kadar gitmemiz saatler sürdü. Trafigin felç olmasi sebebiyle bir arkadasimizin dügününe katilamadim. Yasanan bu eziyeti anlamak mümkün degil. Bu çagda hangi güvenlik önlemi ve mantik insanlara bu eziyeti yasatiyor. Bir Cumhurbaskaninin kendi ülkesinin vatandaslarina bu eziyeti yasatmasini dogru bulmuyoruz.”
KILIÇDAROGLU’NUN ZIYARETLERINI ÖRNEK GÖSTERDI
Açiklamasinda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Manisa ziyaretlerinden örnek verecek devam eden CHP’li Balaban sözlerine söyle devam etti: “Cumhurbaskani kenti ziyaret edebilir. Her türlü ziyaretleri yapabilir. Ama bu neyin korkusudur, anlamak mümkün degil. Sayin genel baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu 1,5 yil içinde iki defa geldi. Ancak kentte hayati felç edecek en küçük bir durum bile olmadi. Bu insana saygidir. Halkin temsilcisi olan bir Cumhurbaskaninin halka bu derece eziyet edecek önlemler altindaki ziyaretini uygun bulmuyoruz. Manisa halkina yasatilan bu eziyeti kiniyorum.
“ERDOGAN SANIRIM 50 KISI HAYALI GÖRDÜ”
Cumhurbaskani Erdogan’in toplu açilis törene 50 bin Manisalinin katildigina yönelik açiklamasini elestiren CHP’li Balaban, kamuoyuna yansiyan fotograflarin 50 bin gerçegini yansitmadigini ifade etti. 
Toplu açilis törenine 50 bin Manisalinin katilmadigini iddia eden CHP’li Balaban söyle konustu: “Elbetteki AKP’ye ve MHP’ye gönül vermis vatandaslarimiz miting alanina gidebilir. Bu konuda hiç bir sey söylemiyoruz. En dogal haklaridir. Ancak o miting alanina baski ve zorla kamudan, bazi fabrikalardan, Manisa Büyüksehir Belediyesi’nden, AKP’li ve MHP’li belediyelerden, Soma’dan bazi firmalarin maden isçileri zorla getirildi. Bu konuda bize bir çok mesajlar geldi. Mitin alanina zorla getirildigi ifade eden isçilerimiz oldu. AKP’ye oy vermeyecek kitle bile miting alaninda ögle sicagindan aksama kadar tuttular. Bu tam anlamiyla abestle istigaldir. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ise konusmasinda alanda 50 bin kisinin oldugunu söyledi. Bu kadar baskiya ve zorlamaya ragmen Cumhurbaskaninin hayal gördügünü fotograflarda gördük. Erdogan sanirim 50 bin kisi hayali gördü. Cumhuriyet Meydani 5 bin 500 metre karelik bir alan. Maksimum alabilecegi kisi sayisi 25 bin kisi. Zorlarsan 28 bin kisi alabilir. Ancak söylenen 50 bin kisi lafi bir hayaldir. Ayrica gördügümüz kadariyla vatandaslarimiz dar bir alana sikistirilmistir. Alandaki bosluklarin görülmemesi için de bazi bölgelere Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in dev pankartlari asilmistir. Bunlarin hepsi fotograflarda net bir sekilde görünmektedir. Bunca baskiya, propagandaya, zorlamaya ve tasimaya ragmen o alani dolduramamislardir. Kamuoyunu yaniltmaya, kalabalikmis gibi göstermeye gerek yok. Çünkü o alanda 50 bin degil, yarisi bile yoktu.”
“ÜZÜME 27 LIRA FIYAT BIÇMEK AKIL TUTULMASIDIR”
CHP’li Balaban açiklamasinin devaminda, Cumhurbaskani Erdogan’in bu yil ki 9 numara Sultaniye Çekirdeksiz kuru üzüme 27 lira fiyat biçmesini bir akil tutulmasi olarak degerlendirerek açiklanan fiyatla ilgili su ifadelere yer verdi: “Bu yil girdi maliyetleri sebebiyle büyük sikinti çeken üzüm üreticimizin merakla bekledigi fiyati Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan 27 lira olarak açikladi. 2 dolarin altinda fiyat beklemeyen üzüm üretici büyük bir hayal kirikligi yasadi. Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edecegiz kuru üzümün hakki 2 dolardir. Bu bir standarttir. Açiklanan rakam 2 dolarin altinda kaldi. Geçen sene kuru üzüm üreticisi bir kilo kuru üzümle 2 litre mazot aliyordu. Açiklanan fiyatla birlikte bu yil 1 kilo kurum üzümle 1 litre mazot ya alabiliyor, ya alamiyor. Ancak açiklanan bu üzüm fiyatinin hesabini üretici sandikta en iyi sekilde verecek. 1 kilo maliyeti 25 lira olan üzüm fiyatina 27 lira fiyat biçmek bir akil tutulmasidir.”
“CHP’NIN BIRINCI PARTI OLDUGUNU GÖRDÜK”
CHP’li Balaban açiklamasinin son kisminda, hafta sonu gerçeklestirilen toplu açilis törenindeki katilimin CHP’nin Manisa’da birinci parti oldugunu gösteren net bir fotograf oldugunu belirterek sözlerini söyle sonlandirdi: “AKP mitingi bize sunu gösterdi. CHP artik Manisa’da birinci partidir. CHP her gün Manisa’da yaptigi çalismalarla birinci parti seviyesine gelmistir. Cumhuriyet tarihinde ilk kez çok partili seçimlerden bu yana Manisa’da CHP’nin birinciligi yoktu. Ama artik gösteriyor ki CHP Manisa’da birinci parti olmustur. AKP ve MHP blogunu sandikta tavsiye edecektir.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °