TÜPRAS, IZMIT HYDROCRACKER ÜNITESINDE 4 HAFTA SÜREYLE ÜRETIME ARA VERDI

Türkiye Petrol Rafinerileri A.S. (TÜPRAS), Izmit rafinerisi Fuel Oil Dönüsüm Tesisleri'nde ariza meydana gelen Hydrocracker Ünitesi'nde 19 Agustos'tan itibaren dört hafta süreyle üretime ara verdigini duyurdu. Sirket, Coker Ünitesi'nde de iki hafta sonra

Güncel 22.08.2022 10:43:00 0
TÜPRAS, IZMIT HYDROCRACKER ÜNITESINDE 4 HAFTA SÜREYLE ÜRETIME ARA VERDI

Türkiye Petrol Rafinerileri A.S. (TÜPRAS), Izmit rafinerisi Fuel Oil Dönüsüm Tesisleri'nde ariza meydana gelen Hydrocracker Ünitesi'nde 19 Agustos'tan itibaren dört hafta süreyle üretime ara verdigini duyurdu. Sirket, Coker Ünitesi'nde de iki hafta sonra üretime ara verilmesine karar verildigini açikladi. 

TÜPRAS'tan Kamuyu Aydinlatma Platformu'na (KAP) yapilan açiklamaya göre; Izmit rafinerisi Fuel Oil Dönüsüm Tesisleri'nde ariza meydana gelen Hydrocracker Ünitesi'nde 19 Agustos'tan itibaren dört hafta süreyle üretime ara verildi. Coker Ünitesi'nde de iki hafta sonra üretime ara verilecek.

Sirket açilamasina göre; üretime ara verilen dönemde, Izmit rafinerisindeki diger tüm ünitelerde tam kapasite kullanilarak dizel üretimine devam edilecek. Durus nedeniyle üretimde yasanacak düsüsün ithalat ile karsilanmasi planlandigi için nihai satis hacminde önemli bir etki beklenmiyor. 

"110 MILYO DOLAR TUTARINDA FAVÖK KAYBI GÜNDEME GELEBILECEK"

Açiklamada ayrica, "Bu çerçevede, üretime ara verilmesinin, son olarak 15 Agustos 2022 tarihinde kamuya açiklanan 2022 yili Gelecege Yönelik Beklentiler üzerinde degisiklik gerektiren önemli bir etkisi beklenmemektedir. Diger taraftan, üretim azalisina bagli olarak yaklasik 110 milyon dolar tutarinda faiz, amortisman ve vergi öncesi kârlilik (FAVÖK) kaybi gündeme gelebilecektir" denildi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °