ERDOGAN MANISA’DA ÜRETICIYI SEVINDIREMEDI. KURUM ÜZÜM TABAN FIYATI 27 LIRA OLARAK AÇIKLANDI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Manisa’da; çekirdeksiz kuru üzüm alim fiyatinin 27 lira olarak belirlendigini açikladi. Erdogan, “Ülkemize yilda 500 milyon dolarlik ihracat geliri kazandiran 9 numarali sultani çekirdeksiz kuru üzümü TMO… Yani geçen yi

Günde 20.08.2022 19:09:00 0
ERDOGAN MANISA’DA ÜRETICIYI SEVINDIREMEDI. KURUM ÜZÜM TABAN FIYATI 27 LIRA OLARAK AÇIKLANDI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Manisa’da; çekirdeksiz kuru üzüm alim fiyatinin 27 lira olarak belirlendigini açikladi. Erdogan, “Ülkemize yilda 500 milyon dolarlik ihracat geliri kazandiran 9 numarali sultani çekirdeksiz kuru üzümü TMO… Yani geçen yil 13 liraydi. Bu yilda Cumhurbaskaniniz… Bütün arkadaslarimizla degerlendirmelerimizi yaptik ve fiyatimizi 27 lira olarak belirledik” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bugün Manisa Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen toplu açilis törenine katildi.

Cumhurbaskani Erdogan, sözlerine; “Gaziantep’teki elim kazada hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum” diyerek basladi. “Su anda karsimda 50 bini askin Manisali var” diyen Erdogan, sunlari söyledi:

“INSANLARIMIZI HER ALANDA BUGÜNLER IÇIN HAZIRLADIK: Geçtigimiz 20 yilda ülkemize kazandirdigimiz asirlik eser ve hizmetleri üzerinden Türkiye’ye dünyanin, siyasi ve ekonomik olarak en güçlü devletleri arasina sokmakta kararliyiz. Insallah emeklerimizin ve fedakarliklarimizin karsiligini hep birlikte alacagimiz bir döneme giriyoruz. Vesayet ile mücadelemizi bugünler için yaptik. PKK’dan FETÖ’ye terör örgütleri ile mücadelemizi bugünler için yürüttük. Darbecilere karsi gögsümüzü bugünler için siper ettik. Uluslararasi kumpaslara, saldirilara mücadelemizi bugünler için verdik. Ülkemizin tüm altyapisini bugünler için kurduk. Ülkemizin siyasi, ekonomik, diplomatik gücünü bugünler için tahkim ettik. Insanlarimizi her alanda bugünler için hazirladik.

SADECE BIZ VARIZ: Dünyanin kriz üzerine kriz yasadigi bir dönemde, ülkemiz hedeflerine kararlilikla yürüyorsa askimizdan. Bu milletin dertlisiyiz. Türkiye’nin sadece geçmisi degil, ayni zamanda gelecegiyiz. Ülkemizin ve milletimizin hayallerini gerçege dönüstürmeye talibiz. Bunun için gereken programlari, projeleri hazirlayan sadece biziz. Insanimizin beklentilerine cevap verecek, yeni sözleri sadece biz söylüyoruz. Dikkat ederseniz, karsimizdakiler; milletimize gelecegi degil, sadece geçmisi, yani eski Türkiye’yi vaat ediyorlar.

KOALISYONLARIN GÜZELLEMESINI YAPIYORLAR: Siyasi iktidar, güçlü iktidar, etkin hizmet pesinde kosmak yerine; koalisyonlarin, krizlerin ve kaoslarin güzellemesini yapiyorlar. Biz terör örgütleri ile mücadelemizi olusturdugumuz güvenli bölgelerle, sinirlarimizin disina tasidik. Onlarin iyi dedigi Türkiye, bir köyden öbür köye sag salim gitmenin zor oldugu bir Türkiye’ydi.

ONLARIN IYI DEDIGI TÜRKIYE, ANITKABIR’IN BAYRAK DIREGININ IPINI ÜRETMEKLE ÖVÜNEN BIR TÜRKIYE’YDI: Bu yilin sonunda insallah kendi otomobilimizi üretiyoruz. Onlarin iyi dedigi Türkiye, sanayilesme adina Anitkabir’in bayrak direginin ipini üretmekle övünen bir Türkiye’ydi. Terör örgütlerini inlerinde vuruyoruz. Bu Bay Kemal’i de rahatsiz ediyor, terör örgütlerini de rahatsiz ediyor.

SAVAS IÇIN DEGIL, BARIS IÇIN VARIZ: Iki gün önce Ukrayna’daydim. Bir hafta önce Soçi’de. Ne için? Dünya barisini tesis edelim diye. Biz bu yolda dünya barisi için variz. Savas için degil, baris için variz. Ama bu ülkede maalesef savas için gayret edenler var. Onlarin da kimler oldugunu biliyoruz. Onlara gereken dersi, Manisa 2023 Haziran’inda vermeye hazir mi? Cumhur Ittifaki olarak 2023 Haziran’inda bu isi bitirmeye karali miyiz? Herkes konusur. Herkes, yuvarlak laflarla vaatlerde bulunur. Bizim farkimiz; yaptigimiz eserlerle, hizmetlerle konusmaktir.

ÇEKIRDEKSIZ ÜZÜM ALIM FIYATINI 27 LIRA OLARAK AÇIKLADI

Erdogan, “Bugün buraya gelmeden önce bir üzüm bagini ziyaret ettim. Hasat dönemi gelen her ürün gibi; bölgemizin en önemli gelir kaynaklarindan olan sultani çekirdeksiz üzümün alim fiyatini da simdi sizlerle paylasmak istiyorum. Alim fiyatlarini, hasat döneminin basinda ilan etmemizin sebebi, üreticimizin emeginin hakkini alabilmesini saglamak; herhangi bir istismara meydan vermemektir. Ülkemize yilda 500 milyon dolarlik ihracat geliri kazandiran 9 numarali sultani çekirdeksiz kuru üzümü TMO… Çiftçi kardeslerimizi; magdur, mahrum etmeyiz. Yani geçen yil 13 liraydi. Bu yilda Cumhurbaskaniniz… Bütün arkadaslarimizla degerlendirmelerimizi yaptik ve fiyatimizi 27 lira olarak belirledik” dedi.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °