DENIZ YÜCEL'DEN CUMHURBASKANI ERDOGAN'A 'DEPREMZEDE' TEPKISI

CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, Izmir Büyüksehir Belediyesi'ni depremzedeler için hiçbir sey yapmamakla suçlayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tepki gösterdi. Yücel, "Ev fiyatlarinin 4-5 kat artmasina, insanlarin evsiz kalmasina sebep olan ama ke

Güncel 20.08.2022 16:00:46 0
DENIZ YÜCEL

CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, Izmir Büyüksehir Belediyesi'ni depremzedeler için hiçbir sey yapmamakla suçlayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tepki gösterdi. Yücel, "Ev fiyatlarinin 4-5 kat artmasina, insanlarin evsiz kalmasina sebep olan ama kendisi evsiz biraktigi insanlarin vergileriyle yaptirdigi sarayda oturan AKP Genel Baskani, büyüksehir belediyemizi kastederek 'Depremzedeler için hiçbir sey yapmadilar' demis. Tüm Izmirliler biliyor ancak Izmir’e sasi bakan, Izmir'e kulaklarini tikayan saraya bir kez de buradan duyuralim" diyerek Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin depremzedeler için yaptiklarini siraladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in dün katildigi Büyük Istanbul Dönüsümü Esenler Ilk Etap Teslim Töreni'nde Izmir Büyüksehir Belediyesi'ne yönelik "Izmir depremini hatirlayin. Izmir Büyüksehir Belediyesi kimde, CHP'de. Ne yaptilar? Hiçbir sey" sözlerine CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel'den tepki geldi.

"DEPREMZEDELERE 'YA PARA VERIN YA BASINIZIN ÇARESINE BAKIN' DENILDI"

Sosyal medya hesaplarindan açiklama yapan Yücel, sunlari kaydetti:

"Memlekette ev kiralarinin asgari ücretin üstüne çikmasina, ev fiyatlarinin 4-5 kat artmasina, insanlarin evsiz kalmasina sebep olan ama kendisi evsiz biraktigi insanlarin vergileriyle yaptirdigi sarayda oturan AKP genel baskani, büyüksehir belediyemizi kastederek 'Depremzedeler için hiçbir sey yapmadilar' demis. Tüm Izmirliler biliyor ancak Izmir’e sasi bakan, Izmir'e kulalarini tikayan saraya bir kez de buradan duyuralim: Izmir depreminde içinde okul, dükkan, cami de olmak üzere 79 bin 272 bagimsiz bölüm hasar gördü. Bakanlik tarafindan proje alani olarak bir alan belirlendi ve bu alanda yikilan 1819 bagimsiz bölümün yerine sadece 1566 bagimsiz bölüm yapildi. 8 katli binalar, 'Tek adamin' talimatiyla 5 kata düsürüldü. Azalan konut sayisi sonucu açikta kalan depremzedelerimize AKP iktidari 'Rezerv alana gidin' dedi ve üstelik evini, isini, canini kaybeden depremzedelerden yeni yapilan evlerin parasini talep etti. Yani 'Ya para verin ya basinizin çaresine bakin' dedi.

"42 MILYON 649 BIN LIRA KIRA DESTEGI SAGLANDI"

AKP iktidarinin Izmir'de yasattigi magduriyet devam ederken Cumhurbaskani, 'Deprem vergilerine ne oldu?' sorusuna yanit vermek yerine 'Deprem konutlarini ayaga kaldiran biz olduk' açiklamasi yapabiliyor, Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin ne yaptigini sorabiliyor. Büyüksehir Belediyesi depremin ardindan depremzedelerimize 42 milyon 649 bin lira kira yardimi sagladi. Bunun disinda sadece kendi bütçesinden 5 bin 216 depremzedeye 35 milyon 126 bin 900 lira kira desteginde bulundu. Büyüksehir Belediyesi Izmir’de yasanan barinma sorununu çözmek için sadece kira destegi saglamakla kalmadi, ayni zamanda depremzedelere Uzundere’deki konutlarda ücretsiz barinma imkâni sundu. 5 yildizli bir otel binasinin 380 odasi da deprem magdurlarina açildi. Depremzedelere yardim etmek isteyen birçok kurum ve kurulusu bir araya getiren Büyüksehir Belediyemiz birçok haneye beyaz esyadan mobilyaya yiyecekten giyecege destek sagladi. Büyüksehir Belediyemizin depremzedelere destek yönündeki çalismalari devam ettigi gibi bunun yani sira depreme dirençli kent olma yolunda yaptigi çalismalar da sürüyor."


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °