KILIÇDAROGLU: ÇÖZMEMIZ GEREKEN OLDUKÇA BIRIKMIS SORUNU VAR MILLETIMIZIN. ÇÖZECEGIZ

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, MHP’den istifa ederek CHP’ye katilan Hilmi Aslan’in bugünkü üye katilim töreninde yaptigi konusmadan kesitler içeren bir video paylasti ve “Hepimizin dertleri ayni olunca, farkli siyasal egilimde olmak veya olmamak sa

Güncel 19.08.2022 11:26:44 0
KILIÇDAROGLU: ÇÖZMEMIZ GEREKEN OLDUKÇA BIRIKMIS SORUNU VAR MILLETIMIZIN. ÇÖZECEGIZ

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, MHP’den istifa ederek CHP’ye katilan Hilmi Aslan’in bugünkü üye katilim töreninde yaptigi konusmadan kesitler içeren bir video paylasti ve “Hepimizin dertleri ayni olunca, farkli siyasal egilimde olmak veya olmamak sadece teferruat oluyor. Çözmemiz gereken oldukça birikmis sorunu var milletimizin. Çözecegiz” dedi.

Kemal Kiliçdaroglu, sosyal medya hesabinda, MHP’den istifa ederek CHP’ye katilan Hilmi Aslan’in, partisinin bugün Ankara’da düzenledigi üye katilim töreninde yaptigi konusmadan kesitler içeren bir video yayinladi. Kiliçdaroglu’nun “Hepimizin dertleri ayni olunca, farkli siyasal egilimde olmak veya olmamak sadece teferruat oluyor. Çözmemiz gereken oldukça birikmis sorunu var milletimizin. Çözecegiz” diyerek paylastigi videoda Hilmi Aslan’in su sözlerine yer verildi:

“Is makinesi operatörüyüm ama su anda 7 aydan beri çalisamiyorum, issizim. Hastaneye gidiyorum, esim seker hastasi, kizim engelli, tedavi ettiremiyorum. Çünkü saglik güvencem yok. Yesil kart çikaracagim, diyor ki ‘Saglik sigortan yok, borcun var, borcunu öde’. Nasil ödeyecegim? Çalacak miyim, çirpacak miyim? Ne ile ödeyecegim?  Esimin ilacina 350 lira para istedi, alamadim. Artik Genel Baskan’im, ben diyorum ki bitirelim bu isi. Gel basimiza, hep beraber yürüyelim diyorum.

Mülteci sorunu; elin Afgan’i geliyor, Suriyelisi geliyor, benden önce ilk sirada tedavi oluyor. Hastanede özel yatagi var. Özel muayenehanesi var. Ama ben esimi götürüyorum, giremiyorum. Niye kendi vatanimda, kendi topragimda kendim tedavi göremiyorum? Ben, 7 aydan beri ev kirasi veremiyorum. Kizim tedavi olacak, ilaçlarini alamiyorum. Ben, MHP'de üyeyim. Bugün de istifami sunmaya geldim. Herkes de görsün.

2007’de kuzenimi sehit verdim. Askerimiz, polisimiz niye ölsün artik, Suriye’ye gidip niye savassin? Onlar kendi topraklari için savassin. Biz de kendi topragimiz, kendimiz için savasalim. Ben, bunu istiyorum Sayin Genel Baskan’im. Seni de bir cumhurbaskani olarak görmek istiyorum. Hepinizi saygi, sevgi ile selamliyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun. Bunu da yirtip atiyorum, MHP’den de istifami veriyorum.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °