Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, bakanlik olarak son 20 yilda Türkiye’nin ulasim ve iletisim altyapisina 1 trilyon 606 milyar liranin üzerinde yatirim yapildigi kaydedildi. Ovit Tüneli’nin Rize’yi Erzurum’a baglayan Ikizdere-Ispir Yolu’nun en önemli bölümünü olusturan Ovit Dagi geçisine insa edildigi belirtilen açiklamada, tünelin, 13 Haziran 2018 tarihinde hizmete açildigi animsatildi.
MEVCUT YOL 4 KILOMETRE KISALDI
Kis aylarinda kesintiye ugrayan ulasim sorununun Ovit Tüneli ile çözüldügüne dikkat çekilen açiklamada, vatandaslarin bir yil boyunca kesintisiz, güvenli, konforlu ve hizli ulasim imkanina kavustuguna vurgu yapildi. Açiklamada, “Çift tüplü insa edilen Ovit Tüneli 14 kilometrelik uzunlugu ile dünyada çift tüp olarak insa edilen en uzun 3’üncü karayolu tünelidir. Tünel ile mevcut yol 4 kilometre kisaldi. Tünelin açilmasiyla; zamandan yillik 10,8 milyon TL, akaryakit tüketiminden ise yillik 4,7 milyon TL olmak üzere yillik toplam 15,5 milyon TL tasarruf ediliyor. Ayrica, 965 ton karbon emisyon azaltimi saglaniyor” ifadeleri kullanildi.
GEÇIT VERMEYEN DAGLARI TÜNELLERLE ASIYORUZ
“Karincalar gibi çalisiyor; karayollarinda geçit vermeyen daglari tünellerle asiyoruz” denilen açiklamada, bu azmin sonucunda tünel uzunlugunun 50 kilometreden 661 kilometreye çikarildigina dikkat çekildi. Açiklamada, “2023’te tünel uzunlugunu 720 kilometreye ulastiracagiz. Derin vadileri köprü ve viyadüklerle geçiyoruz. 311 kilometre uzunlugundaki köprü ve viyadüklerimizi 730 kilometreye çikardik. 2023’te 770 kilometreye ulastiracagiz” denildi.