ATILA SERTEL'DEN ÖZELLESTIRILEN LIMANLARDA 'YANDAS KADROLASMA' TEPKISI

CHP Izmir Milletvekili ve TBMM KIT Komisyonu Üyesi Atila Sertel, Türkiye Denizcilik Isletmeleri (TDI) bünyesindeyken özellestirilen 11 limanin yönetim kurullarina AKP’lilerin dolduruldugunu belirterek, "Kendi yandaslarini, eski milletvekillerini, AKP eski

Güncel 14.08.2022 17:48:00 0
ATILA SERTEL

CHP Izmir Milletvekili ve TBMM KIT Komisyonu Üyesi Atila Sertel, Türkiye Denizcilik Isletmeleri (TDI) bünyesindeyken özellestirilen 11 limanin yönetim kurullarina AKP’lilerin dolduruldugunu belirterek, "Kendi yandaslarini, eski milletvekillerini, AKP eski belediye baskanlarini, eski ilçe yönetim kurulu üyelerini, sürekli yönetim kurulu üyeliklerine getiriyorlar ve onlarin ek maas almasini sagliyorlar" dedi.

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel,  TDI bünyesinde iken özellestirilen 11 limanin yönetim kurulu üyeliklerine iliskin torpil ve yandas kadrolasma iddialariyla ilgili açiklama yapti. Geçen yil da bu durumu elestirdigini ve modaci Esma Beki’nin Alidas Alanya Limani Yönetim Kurulu üyeligine getirildigini açikladigini aktaran Sertel, simdi Beki'nin bu görevden ayrildigini ancak Riport Rize Limani yönetimine saglik sektöründe is kadini olarak faaliyet gösteren AKP’li Bagcilar Belediyesi Grup Yönetim Kurulu üyesi Sibel Betül Birer’in atandigini dile getirdi.

Sertel, Park Denizcilik ve Hopa Limani yönetiminde 26. Dönem AKP Milletvekili Necip Kalkan’in, Trabzon Limani yönetiminde 26. Dönem AP Milletvekili Hüseyin Özbakir’in, Si Port Sinop Limani yönetiminde ise AKP Istanbul 3.Bölge Milletvekili Adayi Hasim Taskiran’in atandigini belirtti. Özellestirilen diger limanlarda ise ikinci maas almasi için Özellestirme Idaresi Baskanligi’nda ve Cumhurbaskanligi’nda görev yapan isimlerin atandigini kaydeden Atila Sertel, söyle konustu:

"Simdi sizlere AKP'nin liyakat disi atamalarindan bahsedecegim. TDI bünyesinde iken özellestirilen 11 limanin yönetimine atananlar adeta AKP'nin arka bahçesi haline getirilen yönetim kurulu üyelikleri ile ilgili görüslerimi söyleyecegim. Daha önce elestirmistik, modaci Esma Beki'nin Alidas Alanya Limani'nda yönetim kurulu üyesi olarak atandigini... Bir modacinin Alidas Limani'nda ne is yapacagini, nasil yönetim kurulu üyeligi yapacagini sormustuk. Bir süre sonra onu görevden aldilar. Yerine getirileni söylüyorum; o da Bagcilar Belediyesi AKP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Betül Birer. Is kadini olarak limana ataniyor. AKP'li eski milletvekilleri, isimlerini saymaya gerek var mi bilmiyorum, yönetim kurulu üyeliklerinin tamamina dolduruluyor. Ve ekstra maasla ödüllendiriliyor. Park Denizcilik ve Hopa Limani'nda 26'nci dönem Izmir Milletvekili Necip Kalkan var. Necip Kalkan ticaret yapan bir insan. Yine 26'nci dönem AKP Milletvekili Hüseyin Özbakir, Trabzon Limani'na. Sinop Limani'na AKP 3. Bölge Istanbul Milletvekili adayi Hasim Taskiran ataniyor. Kendi yandaslarini, eski milletvekillerini, AKP eski belediye baskanlarini, eski ilçe yönetim kurulu üyelerini, sürekli yönetim kurulu üyeliklerine getiriyorlar ve onlarin ek maas almasini sagliyorlar."

Sertel, yönetim kurullarindaki liyakatsizlige isaret ederken sunlari söyledi:

"Buradan sormak gerekiyor. Denizcilikle ilgisi olmayan, hiçbirinin denizci olmadigi açik ortada iken, denizcilik isletmelerinin özellestirilen limanlarina yönetim kurulu üyelikleri niçin ataniyor. Eskiden her isi ehline verirdi atalarimiz. Ve is ehil tarafindan, liyakatla yapilirdi. Simdi ise ne yazik ki torpille yapiliyor. Ve sadece ve sadece maas alsin anlayisi içerisinde yönetim kurulu üyelikleri dolduruluyor. Ve Türkiye'deki asil zarar etmesinin temel nedeni de liyakatsiz yönetimlerdir. Bu liyakatsiz yönetimleri atayan tek adama sesleniyorum; bir yere bir kisiyi atarken o kisinin o isle ilgili, istigal alani olmasi gerekiyor. O isle ilgili olmasi gerekiyor. Siz modaciyi, serbest piyasada is yapan kadini tutar da liman isletmelerine atarsaniz o limandan size de ülkeye de hayir gelmez. Liyakat esastir. KIT'lerin kötü yönetildigi gerçegini biz KIT Komisyonu üyeleri olarak bütün toplantilarda ortaya koyduk, koyuyoruz. Tuttugumuz tutanaklarda, itirazlarimizla ve bizim ileride iddianame olacak sekliyle yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üstüne gittigimizi, KIT komisyonlarindaki arkadaslarimizla birlikte gayret sarf ettigimizi, kamuoyunun bilmesini isterim. Bugünler geçecek."

SERTEL'IN AÇIKLADIGI, ÖZELLESTIRILEN LIMANLARA ATANAN ISIMLER SÖYLE:

-Park Denizcilik ve Hopa Limani’nda AKP 26. Dönem Milletvekili Necip Kalkan,
-Trabzon Limani’nda AKP 26. Dönem Milletvekili Hüseyin Özbakir,
-Si Port Sinop Limani’nda AKP Istanbul 3. Bölge Milletvekili adayi ve Güngören Belediye Baskan Aday adayi Hasim Taskiran,
-Riport Rize Limani’nda Bagcilar Belediyesi 1. Baskanvekili Grup Yönetim Kurulu üyesi Sibel Betül Birer,
-Ortadogu Antalya Limani’nda ÖIB Hukuk Müsaviri Mehmet Kilci,
-Alidas Alanya Limani’nda ÖIB Proje Grup Baskani Kadriye Hatunoglu,
-Marmaris Limani’nda Cumhurbaskanligi Özel Kalem Müdür Yardimcisi Yusuf Aydin,
-Ege Liman Isletmeleri’nde Cumhurbaskanligi Özel Kalem Müdür Yardimcisi Recep Çevik, Ulusoy Çesme Limani’nda Milli Saraylar Idaresi Baskani Yasin Yildiz,
-Dikili Limani’nda Özellestirme Idaresi Baskanligi (ÖIB) Proje Grup Baskani Mehmet Kara, Giresunport Limani’nda Hazine ve Maliye Bakanligi Genel Müdür Yardimcisi Ali Mercan Aydin.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °