CHP'LI ERDEMI: "ESAD DEVRILSIN DIYE BESLEDIGINIZ ÖSO, BAYRAGIMIZI YAKTI! BEN ÖSO’YA TERÖRIST DEDIGIM IÇIN BENI YARGILADINIZ"

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Eren Erdem, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nun Suriye Disisleri Bakani ile görüstügü yolundaki açiklamasi ve "Suriye'nin tek çikar yolu siyasi uzlasi" seklindeki sözleri üzerine, "Koca hükümet, Suriye politikasinda tam 10 s

Güncel 14.08.2022 11:33:00 0
CHP

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Eren Erdem, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nun Suriye Disisleri Bakani ile görüstügü yolundaki açiklamasi ve "Suriye'nin tek çikar yolu siyasi uzlasi" seklindeki sözleri üzerine, "Koca hükümet, Suriye politikasinda tam 10 sene önce kismen de olsa söyledigim yere geldi! Ya onca vebal? Esad devrilsin diye beslediginiz Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), bayragimizi yakti! Ben ÖSO’ya terörist dedigim için beni yargiladiniz" açiklamasini yapti.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansi’nin son gününde düzenledigi basin toplantisinda, özellikle Suriye ile iliskiler ve uzun süredir hazirliklari süren yeni askeri operasyona iliskin degerlendirmelerde bulundu ve yeni bilgiler verdi.

Suriye Disisleri Bakani Faysal Mikdad ile Ekim 2021’de görüstügünü söyleyen Bakan Çavusoglu, "Baglantisizlar Toplantisi'nda, Belgrad'da Suriye Disisleri Bakaniyla da ayaküstü kisa bir sohbetim oldu. Sonuçta orada da biraz önce söyledigimi söyledim. Suriye'nin tek çikar yolu siyasi uzlasi. Teröristlerin temizlenmesi lazim. Kim olursa olsun, adi ne olursa olsun... Diger taraftan muhalif Suriyelilerle rejim arasinda bir barisin olmasi gerektigini, Türkiye olarak böyle bir durumda buna destek olabilecegimizi de söyledik” dedi.

Öte yandan, yine geçen günlerde Suriye’nin kuzeyinde ÖSO kontrolündeki birçok kentte Türkiye karsiti protestolar düzenlendi. Göstericiler "Ne uzlasi ne teslimiyet, rejimi devirecegiz” seklinde sloganlar atti, ayrica Türk bayragi yakildi.

EREN ERDEM'DEN BAKANIN AÇIKLAMASINA TEPKI

CHP PM üyesi Eren Erdem de Bakan Çavusoglu'nun açiklamalari üzerine sosyal medya hesabindan bir paylasimda bulundu. Paylasiminda Bakan Çavusoglu'nun açiklamasiyla birlikte kendisinin 2012 ve 2014 yillarinda hükümetin Suriye'ye yönelik politikalarini elestirilerini içeren konusmalarina da yer veren Erdem söyle dedi:

"Koca hükümet, Suriye politikasinda tam 10 sene önce kismen de olsa söyledigim yere geldi! (Videoyu izlemenizi öneririm) Ya onca vebal? Esad devrilsin diye beslediginiz ÖSO, bayragimizi yakti! Ben ÖSO’ya terörist dedigim için beni yargiladiniz! Yeter! Yanlistan dönün."

"UYARILARIMI DIKKATE ALMAYAN AKP HÜKÜMETININ HEDEFI OLDUM, 480 GÜN HUKUKSUZCA HAPIS YATTIM"

Eren Erdem, ANKA Haber Ajansi'na yaptigi açiklamada, Bakan Çavusoglu'nun geçen günlerdeki açiklamasina paralel açiklamalari bulundugunu hatirlatti. Eren Erdem, ancak kendisinin hükümeti açik açik uyardigi açiklamalarin 2012 ve 2014 yillarina ait oldugunu vurguladi. TV programlari ve Meclis'te yaptigi uyarilari dikkate almayan AKP hükümetinin kendisini hedef aldigini ve bu nedenle 480 gün hukuksuzca hapis yattigini vurguladi.

CHP Eren Erdem, yargilandigi ve 480 gün hapis yattigi davadan ise geçen aylarda alinan Yargitay karariyla aklanmisti. 


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °