SEFERIHISAR BELEDIYE BASKANI YETISKIN: "ZEYTINLI ROCK FESTIVALI'NE TALIBIZ"

Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin her hafta siyaset, sanat ve medya dünyasindan degerli isimlerin agirlandigi Kaleiçi Söylesileri’nden bir kez daha seslendi. Seferihisar’i kültür ve sanat merkezi yapmayi hedefliyoruz diyen Yetiskin “Iptal edile

Kültür-Sanat 13.08.2022 22:54:29 0
SEFERIHISAR BELEDIYE BASKANI YETISKIN:

Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin her hafta siyaset, sanat ve medya dünyasindan degerli isimlerin agirlandigi Kaleiçi Söylesileri’nden bir kez daha seslendi. Seferihisar’i kültür ve sanat merkezi yapmayi hedefliyoruz diyen Yetiskin “Iptal edilen Zeytinli Rock Festivali’ni Seferihisar’da yapmaya talibiz” diye konustu.

 

Seferihisar Belediyesi’nin düzenledigi 'Türkiye 2. Yüzyila Hazir Mi' söylesilerinin bu haftaki konuklari Grup Gündogarken, Gazeteci Sedat Bozkurt ve Gazeteci Savas Kerimoglu oldu. Kaleiçi’nde yapilan etkinlige her hafta oldugu gibi hem Seferihisarlilar hem de bölgeye gelen yerli turistler yogun ilgi gösterdi. “Cumhuriyetin ilk yüzyilinda medya 4.kuvvet olma görevini ne kadar basarabildi” sorusunun tartisildigi söyleside medya araciligiyla Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin müzigin susturulmaya çalisilmasina tepki gösterdi. Iptal edilen Zeytinli Rock Festivali’ne Seferihisar’in talip oldugunu bir kez daha açiklayan Yetiskin “Kamu güvenligi bahanesi ile festivaller iptal ediliyor. Gençlerin laik degerlerle yetismesine müdahale ediliyor. Bunlar kabul edilemez” dedi. Medyanin su dönemde ne yazik ki toplumu devletin yönlendirmesi ve denetlemesi görevini üstlendigini belirterek “Yeni yüzyilda çikarmamiz gereken en önemli ders bagimsiz ve özgür bir medyanin saglanmasi olmalidir” diye konustu.

Gazeteci Sedat Bozkurt ise ilerde bir seçim degil referandum var diyerek “Bir yanilgiya düsüyoruz. Bu referandumda Türkiye’nin sistemi yargilanacak. Ya bugün durmadan olumsuzluk, kötülük üreten Cumhurbaskanligi sistemine devam edilecek. Ayrica iddiali bir cümle kullanayim Erdogan seçilse bile bu sistemde Türkiye’yi yönetemez. Çünkü yönetilemedigini gördük. Seçilme ihtimali de bana göre çok uzak ihtimal. Seçimi kazanabilmek için Erdogan her seyi yapabiliyor. Ama bu sefer o kadar kolay degil. Bu argümanlarin da kullanim süresi bitti. Medya gücünü de kullanarak siz sokaktaki tok insani ikna edebilirsiniz karni aç insani ikna etmeniz çok zor” dedi.

Türkiye’nin en sevilen gruplarindan Grup Gündogarken söyleside kulaklarin pasini silerken sarkilarini Sivas Katliami’nda kaybedilen aydinlara ve Levent Kirca’ya ithaf etti.


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °