MURAT BAKAN: "KPSS'DEKI SKANDAL, POLIS AMIRLERI EGITIMI MERKEZI SINAVI'NDA DA YASANMIS"

CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan; 26 Haziran 2022’deki Polis Amirleri Egitimi Merkezi (PAEM) 7’nci Dönem Sinavi'ndaki (PAEM-7) sorularin bir deneme sinavindakilerle benzer oldugunun ortaya çikmasina tepki gösterdi. Bakan, "Sinavdaki sorularin bazilari,

Güncel 13.08.2022 14:55:00 0
MURAT BAKAN:

CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan; 26 Haziran 2022’deki Polis Amirleri Egitimi Merkezi (PAEM) 7’nci Dönem Sinavi'ndaki (PAEM-7) sorularin bir deneme sinavindakilerle benzer oldugunun ortaya çikmasina tepki gösterdi. Bakan, "Sinavdaki sorularin bazilari, ‘Kariyer Hocam’ adli yayina ait bir sinava hazirlik kitabindan aynen alinmis. Yani KPSS’deki skandal PAEM-7’de de yasanmis. Birebir ayni skandal” dedi.

CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan, polislik sinavlari için kitaplar hazirlayan ‘Kariyer Hocam’ adli yayina ait "Misyon Koruma Deneme" kitabindaki sorularin, 26 Haziran 2022’deki Polis Amirleri Egitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sinavinda çikmasina tepki gösterdi. Murat Bakan, sinavdaki sorularin 32’sinden 18’inin ayni, 14’ünün de benzer oldugunu belirterek "Kariyer Hocam" adli youtube hesabindan yapilan su açiklamalari aktardi:

"Hani ‘Neye niyet neye kismet’ derler ya; bizim Mart ayinda hazirlamis oldugumuz, sorularini özenle seçtigimiz aylarca emek ettigimiz bu ‘Polis Misyon Koruma’ kitabimizda dünkü PAEM-7 sinavinda tam 18 soru geldigini sizlerden ögrenmis bulunmaktayiz. Detayli inceledigimizde de 14 sorunun da benzer sekilde geldigini; toplamda 32 soruya bu kitapta dikkat çektigimizi sizlerden ögrenmis bulunmaktayiz.”

Murat Bakan, “PAEM-7’den Önce Biz Sorduk! (18 soru aynen, 14 soru benzer geldi)” basligiyla YouTube’ye yüklenen videonun açiklama kisminda, “26.06.2022 tarihi itibariyle PAEM-7 (Komiser Yardimciligi Sinavi) sinavini geride biraktik, Misyon Koruma 10’lu deneme kitabimizdan 18 soru PAEM-7’de birebir çikti, 14 sorunun da benzerleri geldi” denildigini belirtti.

KPSS IPTAL EDILMISTI

Murat Bakan, Yediiklim Yayinlari’na ait deneme sinavi soru kitapçigindaki 20 sorunun Kamu Personel Seçme Sinavi’nda (KPSS) aynen soruldugunun ortaya çiktigini, Devlet Denetleme Kurulu'nun inceleme baslattigini, ÖSYM Baskani Prof. Dr. Halis Aygün görevden alinarak KPSS'nin iptal edildigini animsatti. CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili su açiklamayi yapti:

“Her yil milyonlarca insan, meslekleri ve kariyeri için kamunun açtigi sinavlara hazirlaniyor. Büyük emek ve çaba sarf ediyorlar. Maddi manevi yipraniyorlar. Ancak sonuçta hem emeklerinin karsiligini alamiyorlar hem de büyük bir adaletsizlige maruz kaliyorlar. KPSS ile ilgili skandal ortaya çiktiginda, sosyal medya hesabimdan bir paylasim yapmis ve son 7 yildir PAEM sinav sorularinin neden açiklanmadigini, saklananin ne oldugunu, bu sinavda da KPSS skandalinda oldugu gibi birebir benzerlikler çikabileceginden mi endise ettiklerini sorgulamistim. Bugün görüyoruz ki PAEM-7 sinavinda da ayni skandal söz konusu.

"USULSÜZLÜKLER TESPIT EDILMELI"

Sinavdaki sorularin bazilari, ‘Kariyer Hocam’ adli yayina ait bir sinava hazirlik kitabindan aynen alinmis. Yani KPSS’deki skandal PAEM-7’de de yasanmis. Birebir ayni skandal. Üstelik sorularin alindigi kitabi hazirlayanlar, 18 sorunun birebir, 14 sorunun da çok benzer geldigini övünerek bizzat kendileri duyuruyor. Öyle gurur duymuslar ki ‘PAEM-7’den Önce Biz Sorduk!’ yazarak paylasmislar. Öncelikle PAEM-7 de KPSS gibi iptal edilmeli. Kamu sinavlarinin güvenligi saglanmali, gerekirse -herkesin hakki sakli kalmak kosuluyla- sinav güvenligi saglanana kadar sinav açilmamali. Ve en önemlisi son yillarda yapilan tüm sinavlar bagimsiz bir kurul tarafindan incelenmeli. Sinavlardaki usulsüzlükler tespit edilmeli, bu usulsüzlükleri yapanlar hukuk karsisina çikarilmali.”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °