VELI AGBABA: KAMU BANKALARI EMEKLILERE ÖDEDIKLERI PROMOSYON TUTARLARINI YENIDEN GÖZDEN GEÇIRMELI

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, “Özel bankalar emeklilere 7 bin TL'ye varan promosyon ödemesinde bulunurken kamu sermayeli Ziraat Bankasi, Halkbank ve Vakifbank, emeklilere özel bankalarca ödenen promosyonun çok altinda ve en fazla 750 TL promosy

Ekonomi 11.08.2022 11:58:00 0
VELI AGBABA: KAMU BANKALARI EMEKLILERE ÖDEDIKLERI PROMOSYON TUTARLARINI YENIDEN GÖZDEN GEÇIRMELI

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, “Özel bankalar emeklilere 7 bin TL'ye varan promosyon ödemesinde bulunurken kamu sermayeli Ziraat Bankasi, Halkbank ve Vakifbank, emeklilere özel bankalarca ödenen promosyonun çok altinda ve en fazla 750 TL promosyon ödemektedir. Kamu bankalarinca yapilan düsük ödemeler, bu enflasyon ortaminda kabul edilemez. Kamu bankalari, promosyon ödeme tutarlarini yeniden gözden geçirmelidir” dedi.

Veli Agbaba, kamu bankalari tarafindan emeklilere ödenen promosyonlara iliskin bugün yazili bir açiklama yapti. Agbaba’nin açiklamasi söyle: 

“KAMU BANKALARI PROMOSYON ÖDEME TUTARLARINI YENIDEN GÖZDEN GEÇIRMELIDIR”

“SGK protokolü geregi bankalarin, kredi riski bulunan emeklilerin maaslarini tasimalarina engel olma hakki bulunmaktadir. Özel bankalar emeklilere 7 bin TL'ye varan promosyon ödemesinde bulunurken kamu sermayeli Ziraat Bankasi, Halkbank ve Vakifbank, emeklilere özel bankalarca ödenen promosyonun çok altinda ve en fazla 750 TL promosyon ödemektedir. Kamu bankalarinca yapilan düsük ödemeler, bu enflasyon ortaminda kabul edilemez. Kamu bankalari, promosyon ödeme tutarlarini yeniden gözden geçirmelidir.

SGK protokolü geregi kredi borcu bulunan emeklilerin maaslarini baska bir bankaya tasiyamamasi nedeniyle bu bankalara kredi borcu bulunan emeklilerimiz maas aldiklari kamu bankalarinin düsük promosyonuna mecbur birakilmakta, neredeyse bir emekli maasi tutarindaki promosyon ödemesinden mahrum kalmaktadirlar.

“KAMU BANKALARININ SU AN EMEKLILERIMIZE SUNDUKLARI PROMOSYON TUTARLARI, ÖZEL BANKALARIN KAT BE KAT ALTINDADIR”

Asgari ücret altinda maas alan emeklilerimiz, banka promosyonlari ile bir nebzede olsun enflasyon karsisinda kendilerini korumak istemektedirler. Milyonlarca emekliye maas ödemesi yapan kamu bankalarinin su an emeklilerimize sunduklari promosyon tutarlari, özel bankalarin kat be kat altindadir.

Milyonlarca emekliye maas ödemesi yapan kamu bankalarinin emekli promosyon tutarini özel bankalar seviyesine çikarmasi ve SGK'nin gerekli düzenlemeyi yaparak promosyon artislarini bir kritere baglamasi gerekmektedir.”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °