ABB UYARDI: ANKARA METROSU’NDA ALTYAPI ÇALISMASI YARIN BASLIYOR

EGO Genel Müdürlügü, Ankara Metrosu Batikent-Sincan Hatti (M3) Istanbul Yolu Istasyonu ve Botanik Istasyonu arasinda bulunan hattin iki ayri bölgesinde, hattin yapimi sirasinda uygun olmayan malzeme kullanimi sonucu ray altyapisinda meydana gelen bozulmal

Güncel 9.08.2022 11:06:02 0
ABB UYARDI: ANKARA METROSU’NDA ALTYAPI ÇALISMASI YARIN BASLIYOR

EGO Genel Müdürlügü, Ankara Metrosu Batikent-Sincan Hatti (M3) Istanbul Yolu Istasyonu ve Botanik Istasyonu arasinda bulunan hattin iki ayri bölgesinde, hattin yapimi sirasinda uygun olmayan malzeme kullanimi sonucu ray altyapisinda meydana gelen bozulmalar nedeniyle yapacagi zemin düzeltme çalismasina yarin baslayacak. 10 Agustos-10 Eylül 2022 tarihleri arasinda planlanan çalisma esnasinda Istanbul Yolu, Botanik, Mesa ve Bati Merkez Istasyonlarinda seferler düzenlenmeyecek. Çalisma sirasinda magduriyet yasanmamasi için vatandaslar, Eryaman 1-2 ve Batikent Istasyonlari arasinda otobüs aktarmasiyla tasinacak.

Kizilay-Batikent Metrosunun devami niteliginde olan, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan tamamlanan Istanbul Yolu Istasyonu ve Botanik Istasyonu arasinda bulunan hattin yapiminda uygun olmayan malzeme kullanildigi tespit edildi. Daha önce bakim çalismalari ile düzeltilmeye çalisilan durum kroniklesti.

EGO Genel Müdürlügü tarafindan yapilan inceleme ve etüt neticesinde ortaya çikan durum ayrica sondaj çalismasi ve akademisyenlerin raporlariyla da desteklendi. Akademisyenlerin görüs ve önerileri dogrultusunda harekete geçen EGO Genel Müdürlügü, hattin hatali dolgu yapilan 129 metrelik kisminin altyapisini degistirme karari aldi.

ÇALISMA SIRASINDA ULASIM OTOBÜSLERLE SAGLANACAK

Yapilan sondaj çalismasi ve akademisyenlerin raporlariyla zemindeki sorunun ortaya çikmasi sonrasi yolcu güvenligi için tren hiz limitinin 5 km/saate düsürülmesinin ardindan seyahatin hiz ve konforunun etkilenmesi nedeniyle vatandaslardan gelen yogun sikâyetler üzerine EGO Genel Müdürlügü harekete geçti.

Akademisyenlerin görüs ve önerileri dogrultusunda hattin, hatali dolgu yapilan 129 metrelik kisminin altyapisi 10 Agustos-10 Eylül 2022 tarihleri arasinda degistirilecek. Çalisma sirasinda Istanbul Yolu, Botanik, Mesa ve Bati Merkez Istasyonlarinda isletme yapilamayacagi için vatandaslarin herhangi bir magduriyet yasamamalari amaciyla Eryaman 1-2 ve Batikent Istasyonlari arasinda otobüs aktarmasi yapilacak.

Çalismalarin tamamlanmasinin ardindan bölgedeki tren isletmesi, daha güvenli, daha konforlu ve seyahat süresi kisalmis olarak tekrar vatandaslarin hizmetine sunulacak.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °