CHP'LI GENÇLERDEN BAKAN MURAT KURUM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP Gençlik Kollari üyeleri, Brezilya'dan Izmir'e getirilmekte olan asbestli gemi Sao Paulo'ya söküm izni verilmesi nedeniyle Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum hakkinda bugün Izmir ve Istanbul'da suç duyurusunda bulundu. CHP Gençli

Güncel 8.08.2022 19:37:08 0
CHP

CHP Gençlik Kollari üyeleri, Brezilya'dan Izmir'e getirilmekte olan asbestli gemi Sao Paulo'ya söküm izni verilmesi nedeniyle Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum hakkinda bugün Izmir ve Istanbul'da suç duyurusunda bulundu. CHP Gençlik Kollari Genel Baskan Yardimcisi Cevat Eren Arslan, "Hükümet ve bakanligin kamunun sagligini ve çevreyi koruma görevi var. Ne yazik ki verilen izinle çevre talaninin önü açilacak. Halkin sagligi riske atilarak çevre talan edilemez. Bakanlik, derhal bu yanlis karardan dönmelidir" açiklamasini yapti.

CHP Gençlik Kollari Genel Merkezi Kent Sorunlari ve Kent Politikalari Komisyonu ile Iklim Krizi ve Ekoloji Komisyonu üyeleri, Izmir’e gelmek üzere yola çikan Nae Sao Paulo gemisinin söküm ihalesini alan Sök Denizcilik Ticaret Ltd. Sti. ile verilen söküm izni nedeniyle Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum hakkinda suç duyurusunda bulundu.

"TALANIN ÖNÜ AÇILACAK"

Izmir Adliyesi önünde toplanan CHP’li gençler, savciliga suç duyurusunda bulunduktan sonra basin açiklamasi yapti. Kent Sorunlari ve Kent Politikalari Komisyonu adina konusan CHP Gençlik Kollari Genel Baskan Yardimcisi Cevat Eren Arslan, hükümetin Anayasa’da yer alan "Kamunun sagligini ve çevreyi koruma" prensibine uymadigini savundu. Arslan, söyle konustu:

"Nae Sao Paulo isimli gemi ile ilgili süreci dikkatle takip ediyoruz. Bugün sorumlular hakkinda suç duyurusunda bulunduk. Hükümet ve bakanligin kamunun sagligini ve çevreyi koruma gibi temel bir görevi var. Ne yazik ki verilen izinle çevre talaninin önü açilacak. Halkin sagligi riske atilarak çevre talan edilemez. Bakanlik, derhal bu yanlis karardan dönmelidir. Verilen bu iznin iptal edilmesini talep ediyoruz. Türkiye, dünyanin çöplügü degildir."

ISTANBUL'DA DA AÇIKLAMA YAPTILAR

CHP'li gençler, Istanbul'da da suç duyurusunda bulunup basin açiklamasi yapti. Istanbul Adliyesi önünde Iklim Krizi ve Ekoloji Komisyonu adina konusan CHP Gençlik Kollari Genel Baskan Yardimcisi Uygar Elitog, “Gelismeleri endiseyle takip ediyoruz. Saglikli bir çevrede yasamak istiyoruz. Söküm sirasinda çevreye zarar verecek sekilde atik ya da artiklarin topraga, suya veya havaya verilmesi büyük bir suçtur. Ekosisteme karsi büyük bir zarardir. Ekolojik dengenin bozulmasina sebep olacak tüm hamlelerin karsisindayiz. Savciligin suç duyurumuza sessiz kalmayarak harekete geçmesini temenni ediyoruz" diye konustu.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °