KILIÇDAROGLU’NDAN “KPSS” AÇIKLAMASI: "SARAYIN, KENDI SAIBESINI ÇÖZME SOVUNA SADECE GÜLÜYORUM"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "KPSS ile ilgili yorum yapmiyorum çünkü sinavin saibesi bir yana, mülakatlar zaten saibeli, haliyle sonuçlar kesin saibeli. Bakanliga da bunun için gitmistim. Sarayin kendi saibesini çözme sovuna ise sadece gülüyorum.

Güncel 3.08.2022 12:33:00 0
KILIÇDAROGLU’NDAN “KPSS” AÇIKLAMASI:

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "KPSS ile ilgili yorum yapmiyorum çünkü sinavin saibesi bir yana, mülakatlar zaten saibeli, haliyle sonuçlar kesin saibeli. Bakanliga da bunun için gitmistim. Sarayin kendi saibesini çözme sovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözecegiz" açiklamasini yapti.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, sosyal medya hesabinda; pazar günü yapilan KPSS’de sorularin bir kisminin Yediiklim Yayinevi’ne ait deneme kitapçiklarinda daha önce yayinlandigi iddialarina iliskin açiklama yapti. 

Kiliçdaroglu, su degerlendirmeyi yapti:

“KPSS ile ilgili yorum yapmiyorum çünkü sinavin saibesi bir yana, mülakatlar zaten saibeli, haliyle sonuçlar kesin saibeli. Bakanliga da bunun için gitmistim. Sarayin kendi saibesini çözme sovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözecegiz."

NE OLMUSTU?

2022 KPSS’de bazi sorularin Yediiklim Yayinevi’ne ait deneme kitapçiklarinda daha önce yayinlandigi iddia edildi.

Iddialarin ardindan; Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM), dün, “2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sinavi ile Egitim Bilimleri Sinavi güvenli bir biçimde gerçeklestirilmistir. Bazi sinav sorularinin bir yayinevinin deneme sinavi sorulariyla ayni olduguna iliskin sosyal medya platformlarinda ortaya atilan iddialarin incelemelerimiz neticesinde asilsiz oldugu anlasilmistir” açiklamasini yapmisti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, iddialar üzerine Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme talimati vermis, ÖSYM Baskani Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevden almisti.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °