(Özel) Ahşap Oyuncak Yapıyor, Otistik Çocuklara Mutluluk Veriyor

(Özel) Ahşap Oyuncak Yapıyor, Otistik Çocuklara Mutluluk Veriyor

İzmir?de eşi ile birlikte açtıkları atölyede çalışan 51 yaşındaki Nurdan İspir, tıpkı bir marangoz gibi ahşapları ince işçilikle oyuncağa dönüştürüyor. Hediyelik eşyanın yanı sıra otistik çocuklara yönelik eğitici oyuncak ya

İzmir?de eşi ile birlikte açtıkları atölyede çalışan 51 yaşındaki Nurdan İspir, tıpkı bir marangoz gibi ahşapları ince işçilikle oyuncağa dönüştürüyor. Hediyelik eşyanın yanı sıra otistik çocuklara yönelik eğitici oyuncak yapan İspir, ?Bir kadın istedikten sonra her şeyi yapar? diyor.
İzmir?de ev hanımıyken eşinin 6 yıl önce açtığı atölyede çalışmaya karar veren üç çocuk annesi 51 yaşındaki Nurdan İspir, ahşap oyuncak tasarlayıp yapıyor. Ahşap kesme makinesinin başına geçerek eşiyle birlikte çalışan İspir, o ahşapları ince bir işçilikle oyuncaklara ve hediyelik eşyalara dönüştürüyor. Rehabilitasyon merkezleri, ana okulları, özel eğitim merkezlerine de oyuncak yapan İspir, ?Bir kadın istedikten sonra her şeyi yapar. Kesinlikle zor değil. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz? dedi.
?ESKİYE DÖNÜŞ YAPTIK?
Ahşap oyuncakla eskiye bir dönüş yaptıklarını, Aga Toy adı ile geniş bir müşteri kitlesine sahip olduklarını belirten Nurdan İspir, ?Eşim emekli olduktan sonra baktık ki ahşap çocuklar açısından çok sağlıklı. Biz de eşimle birlikte çocuklara ahşap oyuncak yapmaya, ahşaptan hediyelik eşya yapmaya yani eskiye dönüş yapmaya karar verdik. Atölyemizi açtık ve rehabilitasyon merkezlerine, ana okullarına ürün yapıyoruz? diye konuştu.
?ZOR DEĞİL?
Ürünlerinde tamamen ahşap ve su bazlı boya kullandıklarını, sağlıklı ürün ortaya çıkardıklarını söyleyen İspir, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu işi severek yapıyorum. Bir kadın istedikten sonra her şeyi yapar. Kesinlikle zor değil. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Ailelerin ahşap oyuncaklara bu kadar ilgi göstereceğini bilmiyordum. Tezgahı açtığımızda müşteriler ?bunlar bizim zamanımızda da vardı? diyerek çocuklarının oynaması için gönülden satın alıyor. Ürünleri parça parça yapıyoruz. Aileler o parçaları birleştirerek ortaya bir oyuncak çıkarıp birlikte zaman geçiriyorlar.?
?OTİSTİK ÇOCUKLAR İÇİN FAZLA OYUNCAK YOK?
Nurdan İspir?in eşi Mehmet Yaşar İspir ise, rehabilitasyon ve özel eğitim merkezlerinde bulunan özellikle otistik çocuklar için çok fazla oyuncak olmadığını belirterek, merkezlerin talebine göre oyuncak tasarladıklarını kaydetti.