Irak'ta Başbakan İbadi'nin reform çalışmaları

Irak Başbakanı İbadi, kabine revizyonu, yolsuzlukla mücadele, bakanlıkların performansının değerlendirilmesi, devlet dairelerindeki işlemlerin kolaylaştırılması ve diğer alanlardaki reformları içeren kapsayıcı reform belgesini siyasi g

Güncel 10.03.2016 16:30:02 0
Irak

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin bir süre önce sözünü ettiği teknokratlar hükümeti için kabine revizyonunu içeren kapsayıcı reform belgesini tamamladığı ve siyasi gruplara gönderdiği bildirildi.

Irak Başbakanlık ofisinin açıklamasına göre, İbadi'nin hazırladığı söz konusu belgenin başta kabine revizyonu olmak üzere, bakanlıkların performansının değerlendirilmesi, yolsuzlukla mücadele, devlet dairelerindeki işlemlerin kolaylaştırılması ve diğer alanlardaki reformları içerdiği ifade edildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan İbadi'nin de üyesi olduğu Kanun Devleti Milletvekili Ali el-Allak, 'İbadi'nin hazırladığı reform belgesi, geçtiğimiz süreçte kendisinin siyasi gruplarla defalarca yaptığı toplantıların sonucunda hazırlandı' dedi.

Allak, reform belgesinin ülkedeki siyasi, ekonomik ve güvenlik durumunun iyileştirilmesi için önemli olduğunu dile getirerek, siyasi grupların söz konusu belgeyle ilgili olumlu dönüş yapması gerektiğine işaret etti.

İbadi, dün ülkede yolsuzluğa karışan 'en büyük başlar' şeklinde nitelendirdiği kişilerin yakalanıp gerekli cezaları almaları için ilgili yerlere talimat verdiğini ve kabinede de köklü revizyona gidileceğini açıklamıştı. İbadi, 'Köklü kabine revizyonunu yakında gerçekleştireceğiz ve anayasal çerçevedeki değişim gereği alanında profesyonel ve çalışkan yeni bakanların ismini ilan edeceğiz' demişti.


Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °
Salı 25.1 ° / 18.2 °