Kano Milli Takım seçme yarışları başladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yapılan Kano Olimpik ve Genç Milli Takım seçmelerine farklı kulüplerden 60 sporcu katıldı Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Sani: 'Bu seneki en önemli hedefimiz, 1718 Mayıs'ta yapılacak Avrupa

Güncel 11.03.2016 15:00:04 0
Kano Milli Takım seçme yarışları başladı

MUĞLA (AA) - Köyceğiz ilçesinde Kano Olimpik ve Genç Milli Takım seçme yarışları, düzenlendi.

Türkiye Kano Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve Köyceğiz Su Sporları Merkezi'nde yapılan yarışlarda büyük erkekler, büyük bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, yıldız erkekler, yıldız bayanlar mücadele etti.

Sporcular tekli kayak ve tekli kano kategorilerinde bin, 500 ve 200 metre mesafelerde yarıştı.

Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışın bu seneki milli takım seçmelerinin son ayağı olduğunu söyledi.

Seçmelere milli takım kamplarında yer alan sporcuların yanı sıra kulüplerden katılımın olduğunu anlatan Sani, 'Yarışa, büyükler, gençler ve yıldızlar kategorisinde milli takımda yer alma şansı olan sporcular katılıyor. Seçmelere farklı kulüplerden yaklaşık 60 sporcu katıldı. Çok kaliteli yarışlar oldu. Alınan derecelerde de geçtiğimiz yıllara oranla oldukça güzel gelişmeler gözlemliyoruz' dedi.

Sani, yarışların sonrasında olimpik ve milli takımın ana kadrosunun belirleneceğini dile getirerek, milli takım çalışmalarına devam edileceğini ifade etti.

Bir sporcunun geçen yıl dünya şampiyonasında olimpiyat yarışlarına katılmaya hak kazandığını hatırlatan Sani, 'Bu seneki en önemli hedefimiz, 17-18 Mayıs'ta yapılacak olan Avrupa Olimpiyat Seçme Yarışları. Bu yarışa, 2015'in Ekim ayından bu yana aralıksız olarak hazırlanıyoruz. Bu yarışmada 3 sporcumuzun daha olimpiyat barajını aşmasını hedefliyoruz. 4 sporcuyla bu sene Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz' diye konuştu.

Milli takım seçme yarışları, yarın yapılacak mücadelelerle sona erecek.


Perşembe 39 ° / 24.2 °
Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °