Ankara'daki terör saldırısına spor dünyasından tepkiler

Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu: 'Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah?tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim' Milli futbolcu Arda Turan: 'Giden her can bizim, akan her damla gözyaşı bizim. Bu son olsun' Fil

Güncel 14.03.2016 13:54:01 0
Ankara

ANKARA (AA) - Ankara'da meydana gelen terör saldırısının ardından spor dünyasından birçok isim üzüntüsünü paylaştı.

Birçok sporcu, 30'u aşkın kişinin hayatını kaybettiği, 125 kişinin de yaralandığı Ankara'daki saldırı için sosyal paylaşım siteleri üzerinden taziye mesajı yayımladı.

Amerikan Basketbol Ligi'ndeki (NBA) kariyerini noktaladıktan sonra Türkiye Basketbol Federasyonu'nda üst yönetici görevine getirilen Hidayet Türkoğlu, Twitter'daki 'hidoturkoglu15' isimli hesabından yaptığı açıklamada, 'Ankara'daki hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah?tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim' ifadelerini kullandı.

Barcelona Kulübü'nde oynayan milli futbolcu Arda Turan, Twitter hesabına, 'Başımız sağ olsun cennet vatanım. Yüreğimiz yanıyor. Giden her can bizim, akan her damla gözyaşı bizim. Bu son olsun' yazdı.

Bir dönem Galatasaray forması giyen Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba, Twitter hesabından, Ankara'daki ve aynı gün ülkesindeki turist beldesi Grand Bassam'da bir otele yapılan silahlı saldırıları kınayarak, 'Aynı göz yaşları... Daha iyi bir dünya için dua edin' paylaşımında bulundu.

Arsenal'de top koşturan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, 'MesutOzil1088' adlı Twitter hesabına 'Ankara için dua et' notunu düştü.

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, 'Ankara'da gerçekleşen hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun', dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen ise 'Terörü lanetliyoruz. Artık barış, sevgi, huzur istiyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun' mesajını paylaştı.

Sporcular tarafından paylaşılan diğer mesajlar şöyle:

Bayer Leverkusen forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu (hakanc10): 'Çok zorlu geçen mücadele sonunda 3 puanı almayı başardık ama Ankara'daki olaydan sonra aklım şu an Türkiye'de.'

Beijing Guoan'da oynayan milli futbolcu Burak Yılmaz (yilmazburak17): 'Ülkemizin başı sağ olsun, teröre lanet olsun.'

Borussia Dortmund'da top koşturan milli futbolcu Nuri Şahin (nurisahin): 'Tüm ülke olarak başımız sağ olsun. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dilerim.'

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski (Podolski10): 'Çok keyifsiz bir pazar. Biz de o aralıkta Ankara'daydık. Tüm vefat edenlere başsağlığı diliyorum.'

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Aurelien Chedjou (AurelienChedjou): 'Ankara için dua et.'

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani (luisnani): 'Ankara...'


Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °
Pazartesi 37.7 ° / 25.6 °