Tarih: 15.03.2016 18:18

Birleşmiş Milletler 'İyi İşler'i dinleyecek

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup, 15-16 Mart 2016 tarihlerinde New York?ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) Kadınların Güçlenmesi Prensipleri (Women Empowerment Principles-WEP) yıllık toplantısı'na katılıyor. Boyner Grup'un tedarik zincirinde yer alan kadın girişimcileri güçlendirerek kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan 'İyi İşler' programı WEP toplantılarında örnek başarı hikayesi olarak tüm dünyaya anlatılacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16 Mart tarihinde gerçekleşecek, projelerin etkilerinin anlatılacağı panelde Boyner Grup Tedarik Zincirindeki Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı ?İyi İşler?in hedef ve sonuçlarını Birlemiş Milletlere üye ülke temsilcileri, iş dünyası liderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşacak.

Her yıl Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin ev sahipliğinde gerçekleşen WEP Yıllık Toplantılarında tüm dünyadan kadınları ekonomik, siyasal ve toplumsal alanlarda güçlendiren örnek projelere de yer veriliyor.


- 'Kadın girişimcilerin güçlenmesi için atılan her adımın çok değerli olduğuna inanıyoruz'


Türkiye'den bu gibi başarılı örnek projelerin uluslararası platformlarda temsili ve sergilenmesinin öneminin altını çizen Boyner Grup İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik?ten Sorumlu Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu, 'Boyner Grup olarak kadın, erkek eşitliğinin tesisi için, kadın girişimcilerin güçlenmesi ve ekonomiye daha fazla katılımı için atılan her adım çok değerli olduğuna inanıyoruz. İyi İşler gibi etki alanının genişlemesi çok muhtemel olan projelerin Birleşmiş Milletler seviyesinde anlatılması Türkiye'de ve tüm dünyada benzer projelerin gelişmesi için de örnek oluyor' dedi.

İyi İşler gibi programların çoğalmasıyla kadın işletme sahiplerinin stratejik iş ortağı olarak güçlendiğini belirten Türkmenoğlu şunları kaydetti:

'Sosyal ve ekonomik sistemin içerisindeki konumlarını sağlamlaştırıyor ve özgüvenlerinin yanı sıra iş kapasitelerini de artırma fırsatı buluyor. Onların iş ortağı olan büyük firmalar da sürdürülebilir işbirliklerine imza atmış oluyor. Programı tamamlayan kadınlarla gerçekleştirdiğimiz birebir görüşmelerde programın etkililiğini ölçtük. Programın 2015 ve 2016 yılında kadın iş sahiplerinin işlerine katkısını da hem yaratılan ekonomik değer hem de üretim kapasiteleri bağlamlarında ölçüyoruz. Bugün de projenin etkilerini anlatmak ve daha çok kadına ulaşmak için örnek olmak adına projeyi uluslararası arenaya taşıdık.'

Boyner Grup'un IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ile ortaklaşa hazırladığı İyi İşler Boyner Grup Tedarik Zinciri Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı 2015'te hayata geçirildi. Boyner Grup tedarik zincirinde yer alan kadın işletme sahiplerinin eğitim ve gelişimini hedefleyen programın ilk ayağına 25 kadın girişimci katılmıştı.

Kadınların taleplerine uygun olarak geliştirilen programda kadın girişimcilerin sosyal becerileri, iş becerileri ve finansal becerilerini geliştirmek için stratejik planlama ve ürün geliştirme, B2B pazarlama ve fiyatlama, finansmana erişim, yeni yatırımlar, liderlik, etkili iletişim ve insan kaynaklarını yönlendirme konularında eğitimler tasarlandı. Bu konulara uygun şekilde program içinde vizyon konuşmaları, mentorluk ve finans kurumlarıyla buluşma gibi modüllerine yer verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —