Bahçeşehir Üniversitesi STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) Merkezi ve Pusula Yayıncılık işbirliğiyle yayına hazırlanan ?Çocuklar İçin 3D Tara, Tasarla, Üret? kitabı, 8 yaş ve üzeri tüm çocukları tasarım dünyasıyla tanıştırıyor.
Kitapta çocukların, öğretmenleri ve ebeveynleri rehberliğinde 3 boyutlu tarama, 3 boyutlu modelleme ve yine 3 boyutlu yazıcı teknolojileriyle ilgili temel kavramlar, kolayca öğrenebilmeleri için hazırlanan grafik ve platformlar aracılığıyla anlaşılır bir dille tanıtılıyor. Amaç, çocukların hayal güçlerini sınırsız şekilde kullanmalarını ve geliştirmelerini sağlamak. Ayrıca tasarım ve çizim programlarını çocuklara sevdirmeyi ve öğretmeyi de hedefleyen kitap, Online olarak 3 boyutlu çizim ve tasarlama yapmayı sağlayan Tinkercad, Autocad, 123 Design gibi programlarla çocuklara dijital dünyanın kapılarını açıyor. ?Çocuklar İçin 3D? kitabı rehberliğinde erişilen bu kaynaklar aracılığıyla 8 yaş üstü çocuklara çizme ve tasarlama dünyasının kapılarını açabilir, web üzerinden yürütülen uygulamaları adım adım izleyerek örnekleri hayata geçirebilirsiniz.
ÖĞRETMEN VE EBEVEYN REHBERLİĞİNDE
İlker Vardarlı?nın 3 boyutlu yazıcı teknolojilerinin hayatımızdaki önemini fark ederek hazırladığı kitap, öğretmenlere ve velilere 3 boyutlu çizim ve tasarlamanın temel kavramlarını çocukların anlayabileceği bir şekilde nasıl anlatabileceklerine dair yol gösteriyor. Çocukların 8 yaşından itibaren dijital çizim ve tasarlamaya başlayabileceğini belirten İlker Vardarlı, ?Kitap aracılığıyla çocuklar üretme yeteneğini keşfedecek ve hayal gücünün sınırları dâhilinde üretim de yapabileceklerini görecekler? diyor.
Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Tufan Adıgüzel ise ?Bilindiği üzere, ülkemizin 2023 ideal ve hedeflerini gerçekleştirme yolunda eğitim çok büyük bir önem taşımakta. Bu sebeple üretim odaklı bir eğitim anlayışının yaygınlaştırılması ve zenginleştirilmesi, amaçlanan ideal ve hedeflere ulaşmayı daha gerçekçi kılacaktır. 3 boyutlu yazıcılar, eğitime sunabileceği katma değerler ile bilimi ön planda tutan bireyler yetiştirerek dünya pazarlarında rekabet gücünü artırmayı hedefleyen toplumlar için çok önemli bir role sahip. Bu durum, hiç şüphesiz bilim, teknoloji ve yenilikle yetkinleşmiş bireylerimizin sayısını gün geçtikçe çoğaltacak. Üreten, katma değerlerini kendi beyin gücüne dayanarak artıran bir Türkiye?nin oluşumunu hızlandıracaktır? diye konuştu.