Türk ve Alman öğrenciler, mülteciler için çalışacak

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ile Duisburg Sportjugend NordheinWestfalen arasında gerçekleştirilen 'TürkAlman Gençlik Değişimi Projesi' kapsamında, sportif imkanların yanı sıra her iki ülkede mülteci ve göçmenlerle ilgili yapılan

Güncel 18.03.2016 14:12:02 0
Türk ve Alman öğrenciler, mülteciler için çalışacak

MUĞLA (AA) - Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ile Duisburg Sportjugend Nordhein-Westfalen kurumları arasında yapılan 'Türk-Alman Gençlik Değişimi Projesi'nde, sportif imkanların yanı sıra her iki ülkede mülteci ve göçmenlerle ilgili yapılan gençlik çalışmaları paylaşılacak.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen proje kapsamında, Alman öğrenciler 10 gün boyunca Muğla ve ilçelerinde düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılarak mülteci ve göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalar için proje hazırlayacak.

Proje çerçevesinde Muğla'ya gelen 13 Alman öğrenci, ev sahibi 14 Türk öğrenci ile Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Çiçek, Alman ve Türk öğrenciler arasında Muğla'da kardeşlik bağının kurulacağına inandığını anlattı. İki ülke gençlerinin mülteci ve göçmenlerle yapılan çalışmalar için proje hazırlayacağına vurgu yapan Çiçek, 'İki ülke gençleri arasındaki değişim projesinin gelecek nesillerin barış ortamında yaşamaları için önemli. Biz, gelecek nesillerin daha barışçıl bir ortamda yaşadığı, dostlukların hakim olduğu, savaşların yaşanmadığı bir dünya diliyoruz' dedi.

Gençlerin sorularını da yanıtlayan Çiçek, daha sonra ziyaretçilere Muğla'ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

- 'Projenin ilk etabı Muğla'da'

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ile Duisburg Sportjugend Nordhein-Westfalen arasında yürütülen Türk-Alman Gençlik Değişimi Projesi'nde, sportif imkanlar ile her iki ülkede mülteci ve göçmenlerle yapılan gençlik çalışmalarının paylaşılması hedefleniyor.

Projenin Türkiye etabı, 15-23 Mart 2016'da Muğla'da Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezi ev sahipliğinde yapılacak. Almanya etabı ise 19-27 Temmuz 2016'da Duisburg Sportjugend Nordhein-Westfalen'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °