Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ZİÇEV'i ziyaret etti

Çavuşoğlu, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfında çocuklarla bir araya geldi

Güncel 21.03.2016 16:00:02 0
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ZİÇEV

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfını (ZİÇEV) ziyaret etti.

Eşi Hülya Çavuşoğlu ile vakfın Gölbaşı'nda bulunan özel eğitim merkezinde çocuklarla bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu'na, öğrencilerden Egehan Sunal, Mogan Gölü'nde çektiği bir fotoğrafı hediye etti.

Bakan Çavuşoğlu, Sunal'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile tanışmak istediğini söylemesi üzerine, 'Donald Tusk geçen hafta buradaydı. Yine gelecekler sen merak etme. Her gün geliyorlar. Ama sen dersen ki beni Brüksel'e götür, Brüksel'e de götürürüm ben seni' dedi.

Ziyareti sırasında, Çin'de yapılan özel olimpiyatlarda bovling dünya sayı rekortmeni olan ZİÇEV öğrencisi Özer Yiğiter ile karşılaşan Çavuşoğlu, 'Bir gün yarışacağız. Ben de fena değilim' dedi.

Öğrencilerden Nurettin Aşık'ın çaldığı kemençeyi dinleyen Çavuşoğlu, 2004'te Dublin'de düzenlenen özel olimpiyatın şampiyonu olan ve İstanbul Boğazı'nı dört kere yüzerek geçen Caner Ekin ve vakfın diğer öğrencileriyle de bir araya geldi.



Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °