Tarih: 23.03.2016 14:12

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Milletten Türkiye'ye hizmet için oy isteyip, seçimden sonra terör örgütünün yörüngesine giren siyasi kadrolar var. Nevruz bahanesiyle örgüt liderinin posteri önünde, kalaşnikoflu fotoğraflarla konuşma yapabilecek kadar kendisini kaybetmiş siyasiler var. Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden bu milleti tehdit etme cüretini gösteren haddini bilmezler var. Ama biz onlara hadlerini bildirmeyi de biliriz.' dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ideolojileri, hedefleri bakımından asla bir arada bulunamayacak örgütlerin bugün iş birliği içinde Türkiye'ye saldırdığını belirtti.

Normalde ideolojik bakımdan birbirleriyle kavgalı olmasının bekleneceği yapıların, birbirleriyle koordineli cinayet işleyip, katliam yaptıklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Bu örgütleri aynı merkezden idare eden, onları maşa olarak kullanan güçler var. Bütün hesapları Türkiye'nin geleceğe yürüyüşünü durdurmak, ülkemizi istikrarsızlaştırmak, kardeşliğimizi zedelemektir. Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olacak bir güç haline gelmesine engel olmaktır. Türkiye'nin demokrasiyle, hukukla güçlenmesini engelleyemeyecekler, bunu başaramayacaklar, buna muktedir olamayacaklar. Çünkü Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayan AK Parti kadroları var, başaramayacaklar. Çünkü vatandaşları arasında her türlü ayrımı reddederek Türkiye'nin gücünü toplayan, emperyalist tuzaklara karşı davasından vazgeçmeyen AK Parti'li gönül neferleri var. Başaramayacaklar çünkü dün her birinin gözünde dava aşkı gördüğüm AK Parti gençliği var. Başaramayacaklar çünkü geldikleri illerden Ankara'ya merhameti, şefkati taşıyan AK Parti'li kadınlar var. Başaramayacaklar çünkü dün Kızılcahamam'da yolda yürürken muhabbetle beni karşılayan kalabalıklar arasından 'Başbakanım' diye haykırıp, sonra elini öptüğümde ağzından çıkan her kelimeyle gönlünün güzelliğini bize yansıtan Emine teyzeler var, dua eden amcalar var, dedeler var, bebekler var, yetimler var. Başaramayacaklar çünkü siz varsınız, AK Parti kadroları var. Başaramayacaklar çünkü arkasına 78 milyonu almış yürüyen gönül neferleri, dava adamları yiğit insanlar, yenilmeyecek, bileği bükülmeyecek, imanı hiçbir zaman sarsılmayacak yeni Alperenler var. Allah sizlerden razı olsun. Başaramayacaklar çünkü 81 ili kucaklayan, 78 milyonu birbirine kardeş kılan ve 81 ilin havasını, suyunu, duasını Ankara'ya taşıyan teşkilat mensuplarımız var.'

AK Parti teşkilatlarının her ay bir araya gelerek Anadolu'nun, Rumeli'nin ruhunu Ankara'ya taşıdıklarını ifade eden Davutoğlu, eski, soğuk, bürokratik duvarlarla örülmüş görünen başkent Ankara'yı, İstiklal Savaşı ruhuyla tekrar buluşturduklarını aktardı.

Başbakan Davutoğlu, toplantıya Doğu ve Güneydoğu'dan, Karadeniz'den, Akdeniz'den, Sakarya'dan, Dicle'den, Fırat'tan, Seyhan'dan gelen teşkilat üyelerinin olduğunu vurgulayarak, bunu AK Parti'yi farklı kıldığını söyledi.

Tüm teşkilat üyeleriyle gurur duyduğunu, birlikte yol yürümekten, teşkilatın gücünü hissetmekten onur duyduğunu aktaran Davutoğlu, gerçek güç kaynaklarının teşkilat üyeleri ve temsil ettiği millet olduğunu bildirdi.

- Verilen vaatler yerine getirildi

Davutoğlu, başka bir parti 1 Kasım'da aynı başarıyı yaşamış olsa hala zafer sarhoşluğu içinde olabileceğini, AK Parti'li kadroların ise 2 Kasım'dan itibaren çalışmalara başladığını belirtti.

Seçim öncesi birçok ilde mitingler düzenlediğini, hatta bazı illere birden fazla kez gittiğini anlatan Davutoğlu, şunları dile getirdi:

'İllerinize gittiğinizde, diyeceksiniz ki 'Başbakanımızdan size selam var, geçen 7 Haziran seçimleri öncesinde ve 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiği sözlerin yüzde yüzünü yerine getirmiş olarak sizlere selam gönderdi' deyin. Türk demokrasi tarihinde bir ilktir, 3 ay içinde Bakanlar Kurulu'ndan son sevk ettiğimiz yasa tasarılarıyla birlikte vatandaşımıza verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Bir taraftan terörle, bu namert çetelerle mücadele ettik, gecemiz, gündüzümüz bu mücadeleyle geçti, diğer taraftan da yine gecemiz, gündüzümüz vatandaşımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmekle geçti. Şimdi gururla huzurunuzdayım. Siz de gururla milletimizin huzuruna gidiniz ve deyiniz ki oy verdiğiniz, destek verdiğiniz, güç verdiğiniz AK Parti hükümeti size verdiği bütün vaatleri yerine getirdi, hiçbir şey eksik kalmadı, kalmayacak.'

- Nevruz kutlamaları

Başbakan Davutoğlu, nevruzun asırlardır bu topraklarda, bu topraklara komşu diğer coğrafyalarda baharın başlangıcı olarak kutlanan güzel bir gün olduğunu dile getirdi.

'Ama birileri bu nevruzu bahane ederek kendi kirli siyasetine gövde gösterisi yapmak istedi. Defalarca yaptıkları sokağa çıkma çağrıları gibi nevruzu istismar etme çabaları da boşa çıktı. İşte gördük, haftalardır çağrı yaptılar, her köşe başından otobüs kaldırdılar, tehdit ettiler, baskı kurdular ama sokaklar, meydanlar onların çağrılarına ses vermedi. Kürt vatandaşlarımız bunların ikiyüzlülüklerini bir kez daha gördü. Şehirleri harap eden, camileri yakıp yıkan, otobüs bekleyen öğrencileri katleden örgütün nevruz adı altında gövde gösterisi yapmasına izin vermedi.' diyen Davutoğlu, bölgede terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlara destek veren bölgelerdeki vatandaşlara da teşekkür etti.

Davutoğlu, bölge halkının terör örgütlerine karşı Türk'üyle, Kürt'üyle, Sunni'siyle, Alevi'siyle Çanakkale ruhunu yaşattıklarını kaydetti.

Ankara'da, İstanbul'da patlayan bombaların acısının Diyarbakır'a, Mardin'e, Şırnak'a, Hakkari'ye de düştüğünü vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Acılarımız ortak, kederlerimiz ortak, Allah'ın izniyle bu zor günleri atlattığımızda sevincimiz, huzurumuz, şölenimiz barış düğünümüz de ortak olacak. Aziz yol arkadaşlarım, terör örgütleri kendilerine yandaş buldukları ölçüde etkili olurlar ve etki alanlarını genişletirler. Bugün maalesef milletten Türkiye'ye hizmet için oy isteyip, seçimden sonra terör örgütünün yörüngesine giren siyasi kadrolar var. Nevruz bahanesiyle örgüt liderinin posteri önünde, kalaşnikoflu fotoğraflarla konuşma yapabilecek kadar kendisini kaybetmiş siyasiler var. Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden bu milleti tehdit etme cüretini gösteren haddini bilmezler var. Ama biz onlara hadlerini bildirmeyi de biliriz.'

(Sürecek)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —