KAYSERİ (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol uyarınca okullarda zorunlu olarak okutulacak 'Kızılay' müfredatı üzerinde çalıştıklarını belirterek 'Çocuklarımız Kızılaycılığı, iyilik yapmayı, ilk yardımı, afete müdahaleyi, kan bağışlamanın önemini kavrayacak, bunlar kendilerine soru olarak sorulacak.' dedi.
Kınık, Kayseri'de bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kuruluşun 2016-2020 yılları arasındaki hedeflerini ve stratejik eylem planını tartışmak üzere bir araya geldiklerini belirtti.
Kızılayın çağın gereklerine göre kendini yenilediğini ifade eden Kınık, kurulduğu 1868'den bu yana mazlumların yanında olduğunu, onlara yardım ulaştırdığını, muhtaçların elinden tuttuğunu anlattı.
Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:
'2016 sonrasında kendimize odak olarak belirlediğimiz yeni faaliyet alanlarımız var. Uluslararası afetle müdahale konusunda operasyonel kapasitemizi artırıyoruz. Bu alana ciddi yatırım yapıyoruz. Afet bilinci oluşturma ve afetlerin risklerini azaltmaya yönelik toplumda eğitim çalışmalarımız devam edecek. Bunlarla birlikte Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız işbirliği protokolü çerçevesinde şu anda pilot ilimizde uygulanmakta olan ve çok yakında Türkiye'nin bütün illerinde uygulanacak, zorunlu okutulacak 'Kızılay müfredatı' üzerinde çalışıyoruz. Okullarımızda çocuklarımız Kızılaycılığı, iyilik yapmayı, ilk yardımı, afete müdahaleyi, kan bağışlamanın önemini kavrayacak, bunlar kendilerine soru olarak sorulacak. Dolayısıyla daha fazla dikkatler Kızılay'a çekilmiş olacak.'
Kınık, ayrıca yoksulluk ve yoksulluğu oluşturan sebeplerle mücadele konusunda ve dezavantajlı toplum kesimlerine, kadınlara yönelik kalkınma modelleri uygulayacaklarını sözlerine ekledi.