Tarih: 23.03.2016 17:26
İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerine Seminer
Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından 'Doğal Gaz Çevrim Santralı Çevresel Boyutları, İnşaat Sahasındaki Çevre ve İş Güvenliği Önlemleri ve Yenileme Projesinin Çevresel Artıları, İş Güvenliği Mühendislerinin Çalışma Alanları? konulu seminer verildi.
Kayalı Kampüsü Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere akademik idari ve personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Kombine çevrim santrallerinin çalışma prensiplerinde kombine çevrim santralleri gaz türbinleri ve buhar türbinlerinin birleştirilmiş şeklinde olduğunu belirten Limak Heaş İnşaat ve Çevre Mühendisi Gözde Açıkalın, Santralde elektrik gaz türbinlerinin yanma odasında yakılan doğal gazın ısı enerjisinin türbin kanatlarında kinetik enerjiye dönüştürülmesiyle üretildiğini ifade etti. Üretim blokları birbirinden bağımsız olarak çalıştığını dile getiren Mühendis Açıkalın, şunları kaydetti:
?Farklı iki aşamada gerçekleştirilen elektrik üretiminde kompresörde sıkıştırılan hava ile karışan doğalgaz, gaz türbini yanma odalarında yanarak, gaz türbini ile aynı şaft üzerinde bulunan jeneratörünü çevirerek elektrik üretmektedir. Sıcak egzoz gazlarının ısı enerjisi ile atık ısı kazanı içinde bulunan suyun buharlaşması sağlanmaktadır. Yüksek ve alçak basınçlarda elde edilen su buharı, buhar türbini kanatlarının dönmesini sağlamakta ve böylece 2. aşamada elektrik üretilmektedir.?
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —